Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΑΕΔ: Αναβαθμίζει τη συνεργασία με τις ΜμΕ για προσλήψεις ανέργων

Η Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ (ΜΕΜΜΕ) προσφέρει οργανωμένες δράσεις διαμεσολάβησης και προεπιλογής προσωπικού. Τι είπαν Κ. Χατζηδάκης και Σπ. Πρωτοψάλτης.

ΟΑΕΔ: Αναβαθμίζει τη συνεργασία με τις ΜμΕ για προσλήψεις ανέργων

Την αναβάθμιση, ενίσχυση και επανεκκίνηση της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ ανακοίνωσαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης στο πλαίσιο επίσκεψής τους σε επιχείρηση στη Μεταμόρφωση Αττικής που έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε προσλήψεις προσωπικού, μέσα από τη συνεργασία της με τον ΟΑΕΔ.

Η Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων δημιουργήθηκε το 2014 (ως Μονάδα Μεγάλων Επιχειρήσεων), όμως το τελευταίο διάστημα έχει διευρυνθεί το στελεχιακό δυναμικό της και αναπτύσσονται καινούργια εργαλεία για την προσέγγιση και εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων της χώρας με προσωπικό άνω των 50 ατόμων. Στόχος της είναι να παρέχει εξατομικευμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξεύρεσης προσωπικού στις επιχειρήσεις –χωρίς κόστος για αυτές- για την κάλυψη των αναγκών τους, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των εξειδικευμένων στελεχών του και την ευρύτατη «δεξαμενή» βιογραφικών. Η συνεργασία του ΟΑΕΔ με μια σειρά ελληνικών επιχειρήσεων έχει ήδη προχωρήσει τους τελευταίους μήνες με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Οι Μεγάλες και οι Μεσαίες Επιχειρήσεις αποτελούν μία ιδιαίτερα σημαντική ομάδα- στόχο για τον ΟΑΕΔ ως βασικοί παράγοντες, ανάπτυξης, δημιουργίας και διατήρησης θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό και ο Οργανισμός, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του δρομολόγησε την επανεκκίνηση της Μονάδας σε νέες βάσεις.

Η επίσκεψη του υπουργού έγινε στην επιχείρηση αρτοσκευασμάτων «Οικογένεια Στεργίου», μια 100% ελληνική επιχείρηση που είναι μέλος του Συνδέσμου ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε : «Ο ΟΑΕΔ αναβαθμίζει τη συνεργασία του με τις επιχειρήσεις, χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στους ανέργους και τις επιχειρήσεις. Αποστολή του Οργανισμού δεν είναι μόνο να δίνει επιδόματα ανεργίας αλλά κυρίως να βοηθήσει έτσι ώστε οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειές και οι εργαζόμενοι ακόμα καλύτερες δουλειές».

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Ο ΟΑΕΔ αλλάζει και έρχεται πιο κοντά στον κόσμο του επιχειρείν, γιατί δουλειά μας είναι να βρούμε δουλειά στους ανέργους. Μέσα από την εξωστρέφεια και τις νέες συνεργασίες της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων επιδιώκουμε την αποτελεσματική σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, ώστε αφενός να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανέργους να ξαναβρούν τη θέση που τους αξίζει στην αγορά εργασίας και αφετέρου να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να βρουν το κατάλληλο εργατικό δυναμικό».

Πληροφορίες για τη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ

Αξιοποιώντας τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων βιογραφικών στη χώρα, η Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ (ΜΕΜΜΕ) προσφέρει οργανωμένες δράσεις διαμεσολάβησης και προεπιλογής προσωπικού, όπως ημέρες καριέρας και στοχευμένες συνεντεύξεις, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης σταθερής και διαρκούς συνεργασίας με τις επιχειρήσεις.

Επιπροσθέτως, εδώ και δυο μήνες, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) δημοσιεύονται θέσεις εργασίας σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με δυνατότητα υποβολής βιογραφικού απευθείας από τον εργαζόμενο στο e-mail [email protected].

Η Μονάδα Λειτουργεί κεντρικά στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και υποστηρίζεται από 20 στελέχη, εξειδικευμένους συμβούλους εργοδοτών και ανέργων, καθώς και από το δίκτυο των συμβούλων των 117 Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του Οργανισμού σε όλη τη χώρα.

Έχει ήδη συνεργαστεί με αρκετές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της αναζήτησης προσωπικού, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι ΕΒΓΑ, VIVECHROM, FOOD PLUS, ΤΕΜΕΣ COSTA NAVARINO, ΑΒΑΞ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΤΡΟ, WATT & VOLT, ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, INTERSPORT, ELVIAL, AMSTEL.

Για το επόμενο διάστημα η ΜΕΜΜΕ σχεδιάζει την ανάπτυξη νέων συνεργασιών, μεταξύ άλλων και με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας που εκπροσωπεί 67 επιχειρήσεις με 7.000 εργαζομένους (Agrino, ΕΨΑ, ΛΟΥΞ, ΖΑΓΟΡΙ, ΜΕΒΓΑΛ, Μύλοι Θράκης, Ήλιος, Δίρφυς, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κύκνος, Φάρμα Κουκάκη, Septona, ΜΕΓΑ, Μέλι Αττικής, Vitex κλπ.) οι οποίες διατηρούν την παραγωγή, την έδρα και την ιδιοκτησία τους στην Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων μπορούν να βρουν στοιχεία στη διεύθυνση www.oaed.gr/memme, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά (στους αριθμούς 11320, 210 9989620) ή να αποστείλουν μήνυμα στη διεύθυνση [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v