Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανδημία: Καταστήματα και ανοικτοί χώροι δύο ταχυτήτων

Ανοίγουν από τις 15 Ιουλίου και κλειστοί χώροι στην εστίαση. Δημιουργούνται χώροι εμβολιασμένων και «μεικτοί», με διαφορά στις χωρητικότητες και στην υποχρέωση χρήσης μάσκας. Ανοίγει πλατφόρμα για να δηλωθεί η επιλογή των επιχειρηματιών.

Πανδημία: Καταστήματα και ανοικτοί χώροι δύο ταχυτήτων

Από τις 15 Ιουλίου μπαίνει σε εφαρμογή ένα σύστημα που προβλέπει χώρους για αμιγώς εμβολιασμένους και χώρους «μεικτούς», στους οποίους οι επισκέπτες θα υπόκεινται σε τεστ και περιορισμούς (χρήση μάσκας), όπως ανακοίνωσαν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Αδωνις Γεωργιάδης. Κίνητρο για τους επιχειρηματίες είναι οι αυξημένες χωρητικότητες στους χώρους εμβολιασμένων.

Το μέτρο αφορά κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης, κινηματογράφους, θέατρα, κέντρα διασκέδασης μεγάλους χώρους (γήπεδα κ.λπ.).

Τους χώρους εμβολιασμένων θα μπορούν να επισκέπτονται όσοι έχουν συμπληρώσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και όσοι έχουν νοσήσει προ εξαμήνου. Στους δεύτερους, θα μπορούν να βρίσκονται όλοι, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν υποβληθεί σε τεστ.

Κάθε επιχείρηση θα μπορεί να επιλέξει σε ποια κατηγορία θα ενταχθεί. Η δήλωση θα γίνεται σε κεντρική πλατφόρμα. Θα υπάρχει ειδική σήμανση στην είσοδο της επιχείρησης.

Στους χώρους εμβολιασμένων, η χωρητικότητα θα είναι 75-85% ενώ για τους μεικτούς 25 έως 75%.

Στους πρώτους, δεν θα υπάρχει υποχρέωση μάσκας, που θα υφίσταται στους δεύτερους. 

Θα υπάρχουν συγκεκριμένες κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβάσεων και θα γίνονται έλεγχοι από την πολιτεία.

Οι κλειστοί χώροι και οι μεγάλοι χώροι συνάθροισης (γήπεδα) θα ανοίξουν από 15 Ιουλίου. Οι κλειστοί κινηματογράφοι και θέατρα θα ανοίξουν 1η Ιουλίου. Στις 15 Ιουλίου, οπότε θα υπάρξει η πλατφόρμα, θα μπορούν να επιλέξουν σε ποια κατηγορία θα ενταχθούν, ώστε να διαμορφωθεί ανάλογα η χωρητικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v