Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

e-ΕΦΚΑ: Επεκτείνεται η ασφαλιστική ικανότητα μη μισθωτών για το ασφαλιστικό έτος 2022

Με ισχύ έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023. Ποιους ασφαλισμένους αφορά. Οι προϋποθέσεις και η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική διόρθωση τυχόν λαθών.

e-ΕΦΚΑ: Επεκτείνεται η ασφαλιστική ικανότητα μη μισθωτών για το ασφαλιστικό έτος 2022

Από την 1η Ιουνίου επεκτείνεται μέχρι τις 28/2/2023 η ασφαλιστική ικανότητα σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες) εφόσον έχουν καταβάλει εντός του 2021 ή καταβάλλουν εντός του 2022 αναδρομικά για το έτος 2021 το ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία την οποία είχαν επιλέξει για το έτος 2021, όπως υπενθυμίζει η διοίκηση του φορέα.

Από την 1η Ιουνίου 2022, οι μη μισθωτοί που θα διαπιστώσουν ότι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, παρά το γεγονός ότι έχουν αποπληρώσει τις κατ' ελάχιστον αναλογούσες εισφορές εμπρόθεσμα, μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά, χωρίς την ανάγκη μετάβασης σε υποκατάστημα, στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), στην πλατφόρμα: «Ελεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη μισθωτών» (https://www.efka.gov.gr/el/elegchos-asphalistikes-ikanotetas-me-misthoton), και να τους αποδίδεται άμεσα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v