Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύσκεψη για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση με πρωτοβουλία του ΕΕΑ

Διεξήχθη με την παρουσία εκπροσώπων από τα σωματεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Ποια θέματα τέθηκαν στο επίκεντρο της ατζέντας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Σύσκεψη για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση με πρωτοβουλία του ΕΕΑ

Μετά από πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την Τρίτη 10/5/2022 πραγματοποιήθηκε στο Ε.Ε.Α. μία εποικοδομητική συνάντηση για ζητήματα που αφορούν στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των σωματείων που αποτελούν την ΕΑΔΕ (ΕΣΑΠΕ, ΠΟΑΔ, ΠΣΑΣ και ΣΕΜΑ) και των Σωματείων με έδρα την Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση  του επιμελητηρίου στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και τον γενικό γραμματέα του Ε.Ε.Α. και πρόεδρο της επιτροπής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, Δημήτρη Γαβαλάκη, οι πρωτοβουλίες του επιμελητηρίου για τη στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου, μεταξύ των οποίων: 

  • η δωρεάν δημιουργία site και e-shop για τα μέλη του
  • η δυνατότητα εκπαίδευσης και υποστήριξης για τη διαχείριση των ψηφιακών αυτών εργαλείων
  • η εκπαίδευση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων μέσω Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του οποίου συμμετέχει το Ε.Ε.Α.
  • η δωρεάν παροχή νομικών και φοροτεχνικών συμβουλών από εξειδικευμένους συνεργάτες του Ε.Ε.Α.
  • η προώθηση ενός πλάνου εκπαίδευσης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιά
  • η παροχή και software –μετά από τη δωρεά υπολογιστών- στα σωματεία κλάδων του Ε.Ε.Α.
  • η κατάρτιση μαθημάτων e-learning για τους επαγγελματίες του κλάδου, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του επιμελητηρίου.

Στην κεντρική ενότητα της συζήτησης τέθηκαν τρία θέματα.

Η περαιτέρω συμμετοχή των σωματείων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο επόμενο βήμα των εθνικών συνδιασκέψεων των εκλεγμένων στα επιμελητήρια ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, η επιβεβαίωση της στήριξης του Ε.Ε.Α. σε ομόφωνη πρωτοβουλία των Σωματείων της Αθήνας για τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου και ο συντονισμός ενεργειών για την προώθηση προς την πολιτεία προτάσεων τόσο για την παροχή φορολογικών κινήτρων για ασφάλιση όσο και για τη θέσπιση περαιτέρω υποχρεωτικών ασφαλίσεων.

Παρουσιάστηκε επίσης η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη που εκπόνησε το Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) για το είδος και το εύρος των υποχρεωτικών ασφαλίσεων που υπάρχουν ανά την Ευρώπη.

Στη συνάντηση μετείχαν, πέραν των εκπροσώπων της Διοίκησης του Ε.Ε.Α., ο πρόεδρος της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ), Γιάννης Τοζακίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), Ηλίας Τσολάκης, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ), Θεοδώρα Γουργούλη, ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, Μιχάλης Τζωρτζωρής, η πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, Δήμητρα –Ιωάννα Λύχρου, και η πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής (ΣΠΑΤΕ), Μαρία Δημητριάδη.

Επίσης, την κ. Δημητριάδη, συνόδευσε ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΠΑΤΕ, Γεώργιος Χατζηγεωργάκης, και τον κ. Τσολάκη, ο Β΄Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΔ και Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος (ΕΕΑΝΔΕ), Γεράσιμος Μιχαλάτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v