Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρακιντζής: Μη-πόρισμα για Βγενόπουλο!

Τίποτε απολύτως δεν «έψαξε» ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής για τις άγονες, πέρα από τη συνέντευξη Βγενόπουλου και τα έγγραφα που μοιράστηκαν στους δημοσιογράφους, που του έστειλε ο υπουργός!

Ρακιντζής: Μη-πόρισμα για Βγενόπουλο!
Τίποτε απολύτως δεν «έψαξε» ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής στην υπόθεση των άγονων γραμμών, πέρα από την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης Βγενόπουλου και τα έγγραφα που μοιράστηκαν στους δημοσιογράφους, τα οποία και του έστειλε ο… υπουργός!

Αυτά και άλλα πολλά προκύπτουν από τη συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής στον ραδιοσταθμό Θέμα 98.9.

O ίδιος χαρακτηρίζει… «μη- πόρισμα» τη δισέλιδη επιστολή που έστειλε στον κ. Ρέππα και την οποία ο τελευταίος μαζί με τον κ. Σηφουνάκη χρησιμοποίησε για να κάνει δήθεν τον κ. Βγενόπουλο να ζητήσει συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην όλη υπόθεση, την οποία βεβαίως ερευνά τώρα αυτεπαγγέλτως η Δικαιοσύνη.

O κ. Ρακιντζής χαρακτηρίζει τα όσα δημοσίως κατήγγειλε ο κ. Βγενόπουλος «αοριστίες» τις οποίες δεν δύναται να ερευνήσει.

Στην πράξη, όμως, ο κ. Ρακιντζής δηλώνει ότι απλώς δεν είναι αρμόδιος να ερευνήσει ούτε πολιτικές ευθύνες (γι’ αυτό, όπως λέει, είναι αρμόδια η Βουλή) ούτε την ουσία του διαγωνισμού (την οποία κατήγγειλε ο κ. Βγενόπουλος καθώς δημιουργούσε περιττά έξοδα στο Δημόσιο), επί της οποίας παραπέμπει στο… Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο ίδιος με τα όσα λέει αποκαλύπτει ότι δεν έψαξε βεβαίως την ουσία των καταγγελιών του κ. Βγενόπουλου (για περιττά έξοδα του Δημοσίου, για έλλειψη πριμοδότησης σε σύγχρονα οικολογικά αεροσκάφη αλλά και για εταιρίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό και μετά θα κλείσουν με… leasing τα αεροπλάνα που θα πετάνε στις άγονες γραμμές), ενώ δηλώνει άγνοια σχετικά με τους λόγους για τους οποίους την υπόθεση ερευνά η Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι για το θέμα των άγονων γραμμών κατέθεσε σήμερα στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών ο κ. Α. Βγενόπουλος.

Ακούστε εκτενές απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Ρακιντζή στον ραδιοσταθμό Θέμα 98.9 στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v