Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Adecco: Αύξηση 4% στα οργανικά έσοδα το Q3

Συνεχίστηκε η αύξηση των εσόδων της Adecco για ακόμα ένα τρίμηνο με σημαντική διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους

Adecco: Αύξηση 4% στα οργανικά έσοδα το Q3

Ο Όμιλος Adecco, εταιρεία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά του αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα οργανικά*1 έσοδα έφτασαν τα €5,7 δισ., αυξημένα κατά 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το μεικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 5% και οι Συνολικές Δαπάνες πλην εκτάκτων*2 κατά 2%. Το ποσοστό EBITA*3 επί των πωλήσεων πλην εκτάκτων έφτασε το 5.8%, αυξημένο δηλαδή κατά 40 μονάδες βάσης σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου του 2014 διαμορφώθηκαν ως εξής:

• Οργανικά έσοδα αυξημένα κατά 4%
• Μεικτό περιθώριο κέρδους 19%, οργανικό μεικτό κέρδος αυξημένο κατά 5%
• Οργανικές Συνολικές Δαπάνες πλην εκτάκτων αυξημένες κατά 2%
• Περιθώριο EBITA πλην εκτάκτων 5.8% αυξημένο κατά 40 μονάδες βάσης
EBITA πλην εκτάκτων €329 εκ., οργανική αύξηση 12%
• Απομείωση της υπεραξίας €740 εκ., με αποτέλεσμα λειτουργικές ζημιές €425 εκ. (πρόκειται για μη ταμειακή χρέωση απομείωσης, χωρίς επιπτώσεις στην πολιτική διανομής μερισμάτων)
• Το περιθώριο EBITA για το 2015, πλην εκτάκτων, αναμένεται ισχυρό στο 5.2% περίπου, αλλά κάτω από το στόχο του >5.5%, καθώς η αύξηση των οργανικών εσόδων είναι σταθερή αλλά δεν ενισχύθηκε
• Για το 2016 η Adecco αναμένει συνεχιζόμενη αυξητική τάση στα οργανικά έσοδα και περιθώριο EBITA πλην εκτάκτων αντίστοιχο με αυτό που αναμένεται για το 2015

Ο CEO του Ομίλου Adecco, Alain Dehaze, σχολίασε:

«Χάρη στις προσπάθειες των 32,000 εργαζομένων μας εντός του ομίλου και των περίπου 700,000 εργαζομένων μας σε εταιρείες πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, επιτύχαμε και στο 3ο τρίμηνο εξαιρετικές λειτουργικές επιδόσεις και ισχυρή λειτουργική μόχλευση. Η Νότια Ευρώπη, οι χώρες της Benelux και οι αναπτυσσόμενες αγορές συνεχίζουν την σημαντική αύξηση στα έσοδα, ενώ η ανάπτυξη παραμένει μέτρια στις μεγάλες αγορές στη Δυτική Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία. Η επίτευξη του στόχου του >5.5% στο περιθώριο EBITA προϋπέθετε την ενίσχυση της αύξησης εσόδων στο δεύτερο μισό του έτους.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, η αύξηση των οργανικών εσόδων συνεχίζεται σταθερή αλλά δεν ενισχύθηκε επαρκώς για να επιτύχουμε τον στόχο που είχαμε θέσει για το περιθώριο EBITA. Η Adecco παρόλα αυτά θα κλείσει το 2015 με ισχυρή κερδοφορία. Παραμένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας για πειθαρχημένη τιμολογιακή πολιτική, συγκράτηση των δαπανών, συνετή διαχείριση του κεφαλαίου και Οικονομική Προστιθέμενη Αξία (EVA - Economic Value Added), παραμένουμε πεπεισμένοι πως θα έχουμε βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια. Η Adecco έχει πολύ ισχυρές βάσεις, τους άριστους ανθρώπους της και την ισχυρή της θέση στην αγορά και προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτών για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον.»

*1 Στην οργανική αύξηση εξαιρούνται η επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, εξαγορές και εκποιήσεις.
*2 Έκτακτες δαπάνες αποτελούν τα κόστη ενσωμάτωσης €3 εκ. κατά το 3ο τρίμηνο του 2015 και κόστη αναδιάρθρωσης στη Βόρεια Αμερική ύψους €5 εκ. το 3ο τρίμηνο του 2014.
*3 ΕΒΙΤΑ: Λειτουργικά έσοδα προ αποσβέσεων, απομείωσης της υπεραξίας και άυλων περιουσιακών στοιχείων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο