Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ideal: Απόφαση για reverse split - AMK (4ν/1π)

Reverse split, η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και η παράλληλη αύξηση με καταβολή μετρητών σε αναλογία (4ν/1π), αποφασίστηκε από την επαναληπτική γενική συνέλευση της Ideal, που συνήλθε στις 10/12/07.

Ideal: Απόφαση για reverse split - AMK (4ν/1π)
Reverse split, η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και η παράλληλη αύξηση με καταβολή μετρητών σε αναλογία (4ν/1π), αποφασίστηκε από την επαναληπτική γενική συνέλευση της Ideal, που συνήλθε στις 10/12/07.

Eπίσης, αποφασίστηκε η διεύρυνση του σκοπού της εταιρίας, αλλά και το stock option plan.

Αναλυτικότερα:

1. Ανακλήθηκαν στο σύνολο τους οι αποφάσεις της προηγούμενης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 17ης Οκτωβρίου 2007.

2. Καταργήθηκε το δικαίωμα των προνομιούχων άνευ ψήφου μετόχων για την απόληψη σωρευτικού μερίσματος για όλες τις χρήσεις.

3. Διευρύνθηκε ο σκοπός της εταιρίας ώστε να συμπεριλαμβάνει ρητά πλέον τις εξής δραστηριότητες: α) εμπορία, εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων λογισμικού καθώς και η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, συντήρησης, δημιουργίας και ανάπτυξης λογισμικού, β) αντιπροσώπευση εμπορικών και βιομηχανικών οίκων του εξωτερικού και του εσωτερικού, γ) εισαγωγή, εμπορία και τεχνική υποστήριξη ηλεκτρονικών συσκευών, μηχανημάτων και συστημάτων για εξυπηρέτηση γραφείων, τραπεζών και εν γένει επιχειρήσεων, δ) κατασκευή και συναρμολόγηση ηλεκτρονικών συσκευών, μηχανημάτων ως και τεχνική υποστήριξη αυτών, ε) εμπορία συσκευών ασύρματης τηλεπικοινωνίας και συνδέσεων με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, στ) κατασκευή, επίβλεψη, συντήρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και τηλεπικοινωνιακών έργων, εγκαταστάσεις τηλεφωνικών κέντρων και εγκαταστάσεις δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

4. Συντμήθηκε η προθεσμία άσκησης του δικαιώματος προτίμησης παλαιών μετόχων σε δεκαπέντε (15) ημέρες.

5. Αυξήθηκε η ονομαστική αξία της μετοχής της εταιρίας από 0,30 ευρώ σε 1,50 ευρώ με συνένωση μετοχών (”reverse split”), ο αριθμός των οποίων μεταβλήθηκε από 13.597.975 σε 2.719.595 και ειδικότερα για μεν τις κοινές μετοχές από 12.217.975 σε 2.443.595 και για δε τις προνομιούχες άνευ ψήφου από 1.380.000 σε 276.000.

6. Αποφασίστηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 2.991.554,50 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρίας από ευρώ 1,50 εκάστη σε 0,40 ευρώ εκάστη με συμψηφισμό ζημιών.

7. Αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά το ποσό των 4.351.352 ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση 10.878.380 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ εκάστη, και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών, με αναλογία 4 νέες μετοχές προς 1 παλαιά.

Με την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται σε ευρώ 5.439.190 και θα διαιρείται σε 13.597.975 μετοχές, εκ των οποίων 13.321.975 κοινές μετοχές και 276.000 προνομιούχες άνευ ψήφου, ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ εκάστη.

Σε σχέση με την παραπάνω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης να προβλεφθεί η δυνατότητα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μέχρι του ποσού της κάλυψης, σε περίπτωση μερικής κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου κατά την προτεινόμενη αύξηση καθώς και να απονεμηθεί στους παλαιούς μετόχους δικαίωμα προεγγραφής, ήτοι δικαίωμα συμμετοχής πέραν του δικαιώματος προτίμησης, μέχρι το τριπλάσιο της συμμετοχής τους στο υφιστάμενο μετοχικό κεφάλαιο, το οποίο θα ασκείται μέχρι και την τελευταία ημέρα της περιόδου άσκησης του δικαιώματος προτίμησης, σε περίπτωση μερικής κάλυψης του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Περαιτέρω, ορίστηκε ως προθεσμία άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ένας (1) μήνας και η κάλυψη της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας να πραγματοποιηθεί εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου με την οποία θα καθορίζεται η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση χορήγησε σειρά εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο που κρίθηκαν απαραίτητες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες συμπεριλαμβάνεται, ενδεικτικά, ο καθορισμός της τιμής διάθεσης εκάστης νέας μετοχής εντός χρονικού διαστήματος έξι (6) μηνών από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, η ελεύθερη διάθεση μετοχών σε τρίτους μετά από την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης και του δικαιώματος προεγγραφής των παλαιών μετόχων σε τιμή όχι χαμηλότερη της τιμής διάθεσης, ο καθορισμός της έναρξης και λήξης της προθεσμίας άσκησης του δικαιώματος προτίμησης πάντα βεβαίως εντός των νομίμων προθεσμιών, η δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας κάλυψης της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά έναν (1) μήνα.

Συνακόλουθα, αποφασίστηκε η τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Καταστατικού της εταιρίας.

7. Χορηγήθηκε εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την τακτοποίηση τυχόν αδιαθέτων κλασματικών υπολοίπων που έχουν προκύψει στο παρελθόν ή θα προκύψουν από την παρούσα αύξηση κεφαλαίου, την μείωση κεφαλαίου και την συνένωση μετοχών (”reverse split”).

8. Εγκρίθηκε η Έκθεση κατ’ άρθρο 289 του Κανονισμού Χ.Α., την οποία είχε συντάξει το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με την αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

9. Εγκρίθηκε η θέσπιση προγράμματος διάθεσης μετοχών στα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα ανώτερα και ανώτατα Διευθυντικά Στελέχη της Εταιρείας, καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών.

Το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2008.

O ανώτατος αριθμός μετοχών που θα εκδοθούν δεν θα υπερβαίνει το 10% του αριθμού των μετοχών που θα προκύψουν από την νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η τιμή διάθεσης των μετοχών (δηλαδή η τιμή στην οποία οι δικαιούχοι του προγράμματος θα αποκτούν νεοεκδιδόμενες μετοχές ασκώντας τα σχετικά δικαιώματα προαίρεσης) θα ορισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο σε ένα εύρος μεταξύ κατώτερης τιμής που είναι η ονομαστική αξία της μετοχής (ήτοι, 0,40 ευρώ) και ανώτερης τιμής που είναι το 70% της μέσης χρηματιστηριακής τιμής του τελευταίου τριμήνου προ της πρώτης ενάσκησης του δικαιώματος προαίρεσης. Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίσει τους ειδικότερους όρους του προγράμματος.

10. Επικυρώθηκε η μεταβολή του τρόπου διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων από την ολοκληρωθείσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε αποφασιστεί με την από 11.10.1999 Γενική Συνέλευση.

11. Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε την εκλογή του κ. Πέτρου Διαμαντίδη ως νέου μέλους (Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος) του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Αντιπροέδρου και μη εκτελεστικού μέλους Δημήτριου Λόη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v