Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυμα ενότητας από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη

Παρέμβαση του προέδρου της Motor Oil στη ΓΣ. Ο Β. Βαρδινογιάννης υπογράμμισε ότι η χώρα μάς έχει ανάγκη όλους μαζί, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης. Μπόνους στους εργαζόμενους.

Μήνυμα ενότητας από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη

Παρέμβαση του Βαρδή Βαρδινογιάννη, προέδρου της Motor Oil, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο ισχυρός άντρας του ομίλου, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, βρήκε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα ενότητας: «Τα προβλήματα της χώρας πρέπει να τα κοιτάξουμε όλοι μαζί» και υπογράμμισε: «Ο καθένας έχει τη δική του κομματική τοποθέτηση. Η Motor Oil δεν έχει, δεν κομματίζεται! Η εταιρία έχει να σκέφτεται τους ανθρώπους της, τους εργαζόμενούς της και τη χώρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Motor Oil πήρε κι άλλη ευκαιρία για να στείλει το μήνυμα αυτό όταν ρωτήθηκε από μετόχους για το αν η εταιρία θα μπει στην έρευνα υδρογονανθράκων όπως τα ΕΛΠΕ με τον όμιλο Λάτση: «Στα χωριά μας δεν κάνουμε συγκρίσεις» είπε χαριτολογώντας και επεσήμανε: «Ο καθένας ανήκει κάπου πολιτικά. Εμείς δεν πολιτευόμαστε. Οι εργαζόμενοι σέβονται την εταιρία και η εταιρία σέβεται τους εργαζόμενους. Η εταιρία δεν αγνοεί τους εργαζόμενους και είναι δύσκολο να ξέρουμε ότι ο εργαζόμενός μας έχει άρρωστο τον πατέρα ή τη μάνα του. Η χώρα μάς έχει ανάγκη όλους. Ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο. Δεν πρέπει να αγνοείτε τον διπλανό σας που δεν έχει να φάει ψωμί...», περιέγραψε με τον γνωστό του τρόπο για να καταλήξει: «Να μην είστε ευχαριστημένοι όταν έχετε εσείς ψωμί κι ο διπλανός σας δεν έχει».

Μέρισμα

Κατά τα άλλα, στη γενική συνέλευση των μετόχων εγκρίθηκε μέρισμα 0,99 ευρώ ανά μετοχή. Είχε δοθεί τον Νοέμβριο προμέρισμα 0,20 ευρώ και μένουν τα υπόλοιπα 0,70 ευρώ.  Η ημερομηνία αποκοπής είναι η 26η Ιουνίου και πληρωμής, η 3η Ιουλίου.

Μπόνους στους εργαζόμενους

Η γενική συνέλευση των μετόχων επίσης ενέκρινε για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν το 2015, τη διανομή μέρους των κερδών στους εργαζόμενους και στα στελέχη της εταιρίας. Το μπόνους ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 3% των καθαρών κερδών.

Για έρευνες πετρελαίου

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πέτρος Τζανετάκης, ερωτηθείς για το αν η εταιρία θα μπει στις έρευνες υδρογονανθράκων, απάντησε πως θα αξιοποιεί ευκαιρίες ανά τον πλανήτη αγοράζοντας δικαιώματα εκμετάλλευσης όπως έκανε πρόσφατα στις ΗΠΑ.

Θύμισε δε την εμπειρία που έχει η εταιρία μέσω της παλαιότερης δραστηριοποίησης της θυγατρικής της Vegas στην Αίγυπτο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v