Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαφές Σωτήρη Συρμακέζη με την Εθνική Τράπεζα

Σενάριο ένταξης του έμπειρου τραπεζικού στελέχους στο δυναμικό της ΕΤΕ. Η αποχώρηση του κ. Συρμακέζη από την Praxia Bank αποδίδεται, σύμφωνα με πηγές, στη συρρίκνωση του αναπτυξιακού πλάνου της τράπεζας λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Επαφές Σωτήρη Συρμακέζη με την Εθνική Τράπεζα

Εντός της επόμενης εβδομάδας, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του retail και digital banking της Praxia Σωτήρης Συρμακέζης θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, επαφές με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό της.

Εξάλλου, στον όμιλο της Εθνικής, υπάρχουν δύο ορφανές θέσεις γενικών διευθυντών. Η μία αφορά το IT, την οποία κάλυπτε μέχρι πριν από ένα μήνα ο Νίκος Χριστοδούλου, και η άλλη είναι η Γενική Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής, της οποίας διευθύντρια ήταν η Νέλλυ Τζάκου.

Η αποχώρηση του κ. Συρμακέζη από την Praxia Bank αποδίδεται, σύμφωνα με πηγές, στη συρρίκνωση του αναπτυξιακού πλάνου της τράπεζας λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι η Praxia θα έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 250 εκατ. ευρώ, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου αυτό δεν κατέστη δυνατόν, οι επενδυτές δεν ήλθαν και η αύξηση έγινε με μόλις 70 εκατ. ευρώ, τα οποία τοποθέτησε το Atlas fund, επικεφαλής του οποίου είναι ο Bob Diamond.

Στόχος της Praxia είναι να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό προς τις μικρές καινοτόμες και υγιείς επιχειρήσεις, βασιζόμενη στο μοντέλο του Fintech, το οποίο έχει υιοθετηθεί σε μεγάλο βαθμό από τράπεζες του εξωτερικού και θέλει οι συναλλαγές να γίνονται ως επί το πλείστον ηλεκτρονικά, χωρίς μεγάλα καταστήματα και μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Η συρρίκνωση όμως θεωρείται δεδομένη, πριν καν ξεκινήσει τη λειτουργία της η τράπεζα, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν πρόθυμοι επενδυτές να βάλουν περισσότερα κεφάλαια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σωτήρης Συρμακέζης, πριν από την Praxia Bank, εργάστηκε στη Eurobank και πριν από αυτήν, για πολλά χρόνια, στην Τράπεζα Πειραιώς, συμβάλλοντας σημαντικά καθώς διαθέτει εμπειρία στον ψηφιακό μετασχηματισμό των δύο τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v