Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορές άνω των 300 εκατ. για το ομόλογο της Aegean

Ούριος άνεμος πνέει για την ομολογιακή έκδοση της εισηγμένης με τις προσφορές να έχουν ξεπεράσει ήδη τα 300 εκατ. ευρώ. Αυξημένη η συμμετοχή ιδιωτών, ενώ συμμετέχει και δεύτερη διεθνής επενδυτική τράπεζα εκτός της EBRD.

Προσφορές άνω των 300 εκατ. για το ομόλογο της Aegean

Για εντυπωσιακή υπερκάλυψη της δημόσιας προσφοράς - που ολοκληρώνεται την Πέμπτη - της Aegean Airlines για την έκδοση εταιρικού ομολόγου κάνουν λόγοι οι πληροφορίες του Euro2day.gr.

Εως σήμερα το μεσημέρι οι εγγραφές προσέγγιζαν το ποσό των 300 εκ ευρώ ενώ, το γεγονός ότι παραδοσιακά η τελευταία ημέρα είναι η καλύτερη, αυξάνει τις θετικές προσδοκίες της αγοράς.

Στα επιμέρους στοιχεία που αξίζουν αναφοράς είναι τόσο η αξιοσημείωτη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών όσο και το ότι σύμφωνα με πληροφορίες είναι η πρώτη έκδοση στην οποία υπάρχει (έως τώρα) συμμετοχή και δεύτερης International Investment Bank, πέραν της EBRD που έχει συμμετάσχει και σε άλλες δημόσιες προσφορές για έκδοση ομολόγων ελληνικών επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η Δημόσια Προσφορά για το εταιρικό ομόλογο με την εταιρία να στοχεύει σε άντληση 200 εκατ. ευρώ. Το εύρος απόδοσης είναι 3,50%-3,90%. Δύναται να ισούται με την τελική απόδοση ή να υπολείπεται αυτής, έως 25 μονάδες βάσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v