Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία ξενοδόχων-ΚΑΠΕ για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης

Ανάδειξη των κατάλληλων μέτρων και δράσεων πολιτικής, που θα προταθούν στην Πολιτεία ώστε να αποτελέσουν κίνητρο για την ταυτόχρονη ανάπτυξη της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Συνεργασία ξενοδόχων-ΚΑΠΕ για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης

Tην ουσιαστική βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των ξενοδοχείων μέσω της ενσωμάτωσης τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει ως επίκεντρο το μνημόνιο συνεργασίας, που υπέγραψαν ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρος Βασιλικός και ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Δρ. Λάμπρος Πυργιώτης.

Στόχοι του μνημονίου συνεργασίας είναι μεταξύ άλλων η ανάδειξη των κατάλληλων μέτρων και δράσεων πολιτικής, που θα προταθούν στην Ελληνική Πολιτεία ώστε να αποτελέσουν κίνητρο για την ταυτόχρονη ανάπτυξη της Ελληνικής Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Επισημαίνεται ότι ο τουρισμός αποτελεί μια σημαντική συνιστώσα στις βασικές προτεραιότητες πολιτικής του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), που προβλέπει την αξιοποίηση του δυναμικού για μείωση εκπομπών, προώθηση ΑΠΕ και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στις τουριστικές μονάδες.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός τόνισε ότι για την ελληνική ξενοδοχεία, η βιωσιμότητα είναι προτεραιότητα. Το ξενοδοχείο, αξιοποιώντας και τις προγραμματικές στοχεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της πράσινης μετάβασης, που θα υπηρετεί το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, το ΞΕΕ έχει διαμορφώσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δράσεων και η παρούσα συμφωνία συνεργασίας με το ΚΑΠΕ έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια για την επίσπευση του μετασχηματισμού της τουριστικής οικονομίας με όρους αειφορίας, ανάφερε ο κ. Βασιλικός.

Από την πλευρά του ο Δρ. Λάμπρος Πυργιώτης δήλωσε ότι ο τουρισμός συνιστά έναν νευραλγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας και η ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών ΑΠΕ και ενεργειακής αποδοτικότητας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο όρο, οικονομικά και περιβαλλοντικά, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v