Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομιλος Grecotel: Η στρατηγική πίσω από τις επενδύσεις 200 εκατ.

Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία μονάδων «τρίτης γενιάς» μέσω ριζικών ανακαινίσεων και επεκτάσεων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και οι νέες εξαγορές.

Ομιλος Grecotel: Η στρατηγική πίσω από τις επενδύσεις 200 εκατ.

Συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα ο όμιλος Grecotel παρά το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφώσει στον ξενοδοχειακό τομέα η πανδημία. Από το 2018 μέχρι σήμερα, ο όμιλος έχει επενδύσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ σε ανακαινίσεις και νέες μονάδες.

Οι επενδύσεις που ανακοίνωσε χθες ο όμιλος είναι συνολικού ύψους 104 εκατ. ευρώ και στοχεύουν στο να διαμορφώσουν μεταξύ άλλων ένα νέο παγκόσμιο προορισμό στο νησί των Φαιάκων. Αφορούν στην εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων Resort, δύο σε Μύκονο (Mykonos Star και Μykonos Thea) και τρεις στην Κέρκυρα (Nostos, Vassilia, Gelina με το Aqua Park Υδρόπολις).

Οι ξενοδοχειακές μονάδες συνολικής δυναμικότητας 1.800 κλινών είναι σε λειτουργούσα κατάσταση και η προσθήκη τους αναμένεται να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Οι συμφωνίες εξαγοράς είναι ύψους 61 εκατ. ευρώ ενώ για την επέκταση των ξενοδοχείων θα διατεθούν επιπλέον 43 εκατ. ευρώ που αφορούν πρωτίστως τις μονάδες στην Κέρκυρα, όπου ο όμιλος δημιουργεί ένα πολύ μεγάλο παραθαλάσσιο Resort έκτασης 350.000 τ.μ. με την ονομασία Grecotel Costa Botanica.

Οι εξαγορές αυτές έγιναν στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου Grecotel, που επιπρόσθετα περιλαμβάνει σημαντικές ανακατασκευές και νέα ξενοδοχειακά προϊόντα Lifestyle και Luxury Resorts σε Κρήτη, Κω και Κέρκυρα. Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2020 και είναι ύψους 60 εκατ. ευρώ, που επικεντρώνεται στη δημιουργία μονάδων «τρίτης γενιάς» μέσω ριζικών ανακαινίσεων και επεκτάσεων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων του, με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των μεγεθών του. Οι επενδύσεις αφορούν την ανακαίνιση και επέκταση των 32 μονάδων του ομίλου στο σύνολο της επικράτειας, ενώ ένα μέρος του προγράμματος κατευθύνθηκε στην ενίσχυση και προώθηση ενός νέου προϊόντος, του Lux Me, που αποτελεί μια πολυτελή καινοτόμο πρόταση φιλοξενίας της Grecotel και απαντά στις διεθνείς τάσεις της αγοράς.

Να σημειωθεί ακόμη ότι πριν από το πρόγραμμα αυτό ο όμιλος Νίκου Δασκαλαντωνάκη-Grecotel υλοποίησε, τη διετία 2018-2020, επενδύσεις ύψους 42 εκατ. ευρώ που αφορούσαν στη ριζική ανακαίνιση και επέκταση πέντε πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Συνολικά δηλαδή τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια ο όμιλος έχει επενδύσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ σε ανακαινίσεις και επεκτάσεις μονάδων.

Ειδικότερα όσον αφορά το Costa Botanica βρίσκεται στην Αχαράβη, σε απόσταση 25 χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο. Είναι χτισμένο σε έκταση 350.000 στρεμμάτων υπέροχης ελληνικής φύσης, με παρθένα αμμουδιά μήκους 1.000 μέτρων. Η λιμνοθάλασσα Αντινιώτη βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην Κέρκυρα, με πολυποίκιλο οικοσύστημα που φιλοξενεί πάνω από 90 είδη αποδημητικών πουλιών, σπάνιες χελώνες, τις μοναδικές κερκυραϊκές βίδρες, αμμοθίνες με κρινάκια, άγριες ορχιδέες, ελαιώνες και συγκλονιστική βλάστηση.

Στη Μύκονο, η επιλογή του Άγιου Σώστη ενισχύει σημαντικά την παρουσία της Gecotel στα Boutique Ultra Luxury Resorts σε μοναδικές τοποθεσίες με αυθεντικότητα και χαρακτήρα.

Ο Όμιλος Grecotel περιλαμβάνει portfolio 40 ξενοδοχείων 4 & 5 αστέρων σε δημοφιλείς προορισμούς και συγκεκριμένα στα νησιά: Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Κω, και στα ωραιότερα μέρη της ενδοχώρας και της ακριτικής Ελλάδας: Αθήνα και Σούνιο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη. Έχει δυναμικότητα 17.000 κλινών και βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v