Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΣΕΕ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τις ομαδικές απολύσεις Λαυρεντιάδη

«Οταν η κυβέρνηση δεσμεύεται για διάσωση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις συμφερόντων Λαυρεντιάδη, να τηρεί τις δεσμεύσεις της», αναφέρει ανακοίνωση. «Πρέπει να παρέμβει άμεσα, ώστε να σταματήσει τα φαινόμενα ανήθικης επιχειρηματικότητας».

ΓΣΕΕ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τις ομαδικές απολύσεις Λαυρεντιάδη

«Χωρίς στοιχεία που να απεικονίζουν την πραγματική οικονομική κατάσταση της ELFE και χωρίς ουσιαστική μελέτη των εγγράφων που κατέθεσε η πλευρά Λαυρεντιάδη, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας νομιμοποιεί με πλειοψηφία 9 υπέρ, έναντι 6 ψήφων κατά, παράνομες και καταχρηστικές ομαδικές απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας», αναφέρει ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Αναλυτικά:

«Παρά το γεγονός ότι τα μέλη του ΑΣΕ έχουν πλήρη γνώση ότι το εργοστάσιο συνεχίζει να λειτουργεί και πως οι απολύσεις δεν δρομολογούνται λόγω έλλειψης αντικειμένου εργασίας ή οικονομικών προβλημάτων, αλλά από την εκδικητική μανία του εργοδότη, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα λαβύρινθο παρένθετων εταιρειών, η πλειοψηφία του Συμβουλίου συντάχθηκε με την κυβερνητική πρόταση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου.

Ενδεικτικό της απαράδεκτης απόφασης του ΑΣΕ είναι ότι ενώ υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους και την επιχειρηματολογία τους, η εταιρεία είχε καταθέσει στο Συμβούλιο ισολογισμό του 2014 (;) για απολύσεις το 2021 (!), την ίδια στιγμή που ο ιδιοκτήτης εισπράττει χωρίς να πληρώνει τίποτα, σωρεύοντας χρέη σε Δημόσιο, ΕΦΚΑ, ΔΕΠΑ, ΔEΗ κ.λπ., που υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας, οι οποίοι έλαβαν προσφάτως και προφορική δέσμευση από τον ίδιο προσωπικά τον Πρωθυπουργό για επίλυση του προβλήματός τους, ο οποίος μάλιστα τους δήλωσε γνώστης του θέματος και των "προεκτάσεών" του. Αντίστοιχη δέσμευση είχαν λάβει οι εργαζόμενοι και από τον Υπουργό Εργασίας, η οποία δεν υλοποιήθηκε, δυστυχώς, ποτέ.

Οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας δίνουν ένα εμβληματικό αγώνα και η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει άμεσα, ώστε να σταματήσει τα φαινόμενα ανήθικης επιχειρηματικότητας, όπου αυτά υπάρχουν, όπως από τα έδρανα της Βουλής κατήγγειλε ως αντιπολίτευση πριν από λίγα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, όταν μια κυβέρνηση δεσμεύεται για διάσωση θέσεων εργασίας, επιβάλλεται να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να μην προκύπτουν ομαδικές απολύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v