Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Κλείδωσε η παράταση στο due diligence για την Enel Ρουμανίας

Προκειμένου να εξασφαλίσει τη σύμβαση αποκλειστικότητας, η εταιρεία κατέθεσε ως μη δεσμευτική προσφορά το ποσό του 1,2-1,3 δισ. ευρώ. Τι περιλαμβάνεται στο πακέτο.

ΔΕΗ: Κλείδωσε η παράταση στο due diligence για την Enel Ρουμανίας

«Κλείδωσε» η παράταση για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της υπό εξαγορά από τη ΔΕH Enel Ρουμανίας. Το due diligence, σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν στενά τη διαδικασία, έχει ολοκληρωθεί κατά περίπου 70%, συνεπώς, θα απαιτηθούν 4-5 εβδομάδες ακόμη για να περαιωθεί.

Οπότε επιβεβαιώνεται το Euro2day.gr, που έγραψε για την πιθανή παράταση ως τα τέλη Φεβρουαρίου, δυνατότητα που προβλέπεται, άλλωστε, και στη σύμβαση αποκλειστικότητας που έχουν υπογράψει η Επιχείρηση με τη μητρική Enel.

Στο πακέτο που ενδιαφέρεται να αποκτήσει η ΔEΗ συμπεριλαμβάνονται όλες οι συμμετοχές του καθετοποιημένου ομίλου της Enel στη Ρουμανία, καθώς και δικαιώματα μάνατζμεντ.

Προκειμένου να εξασφαλίσει τη σύμβαση αποκλειστικότητας, η εταιρεία κατέθεσε ως μη δεσμευτική προσφορά το ποσό του 1,2-1,3 δισ. ευρώ, την οποία θα μετατρέψει σε δεσμευτική με την ολοκλήρωση του ελέγχου και εφόσον δεν προκύψουν ζητήματα που θα αναστείλουν την εξαγορά-στόχο. Επί του παρόντος και με βάση την εικόνα που έχει διαμορφωθεί ως τώρα, διατηρείται συγκρατημένη αισιοδοξία για την ευόδωση του deal.

Αντίθετα, η ΔEΗ δεν ενδιαφέρεται για την Enel στην Ελλάδα, για την οποία η μητρική εταιρεία έχει αποφασίσει να εφαρμόσει το μοντέλο Stewardship, με συμπράξεις, δηλαδή, για την ανάπτυξη ΑΠΕ. Ο λόγος έχει να κάνει, όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, με το υψηλότερο κόστος που συνεπάγονται οι εξαγορές ΑΠΕ στην Ελλάδα, συγκριτικά με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το κόστος αυτό, με άλλα λόγια, θεωρείται υπερτιμημένο, γι’ αυτό και η ΔΕΗ συνεχίζει να «σκανάρει» την αγορά της Βουλγαρίας για την εξαγορά έργων «πράσινης» ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v