Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ΑΜΚ της Attica Bank η Thrinvest

Επιστολή στη διοίκηση της τράπεζας έστειλε η πλευρά Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου. Οι εξελίξεις τρέχουν στη σκιά της κόντρας για τη στρατηγική διαχείρισης των NPEs. Μήνυμα της Ellington για «τήρηση των συμφωνηθέντων» (upd).

Εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ΑΜΚ της Attica Bank η Thrinvest

Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της Thrinvest (Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου) στη διοίκηση της Attica Bank. Σχετική επιστολή δεν έχει σταλεί στο ΤΧΣ.

Οι εξελίξεις τρέχουν καθώς, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, υπάρχει ανοιχτή διαφωνία για την κατανομή των πρόσθετων προβλέψεων 300 εκατ. ευρώ μεταξύ Ellington/Pepper και διοίκησης/UBS, γεγονός που τινάζει στον αέρα τη στρατηγική διαχείρισης των NPEs και κατ’ επέκταση τη συμφωνία μετόχων.

Η πλευρά της Thrinvest (Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου) επανακάμπτει ως προς το ενδιαφέρον της για την Αttica Bank, ευρισκόμενη σε παράλληλη συζήτηση -και- με την Ellington.

Υπενθυμίζεται ότι η Thrinvest είχε αυτοκλήτως δηλώσει στα μέσα Δεκεμβρίου ότι παρακολουθούσε το θέμα της ΑΜΚ της Αttica Bank, εξετάζοντας αν άξιζε να ασχοληθεί επενδυτικά σε περίπτωση που κάποιος εκ των βασικών μετόχων δεν συμμετείχε στην επικείμενη ΑΜΚ.

Η ανακοίνωση της Αttica Bank στο Χρηματιστήριο

Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε η τράπεζα στο Χρηματιστήριο, σημειώνοντας ότι: 

«Η Αttica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής η «Τράπεζα»), σε συνέχεια των ανακοινώσεών της που αφορούν την εγκριθείσα και υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε σήμερα από την εταιρεία Thrinvest Holdings Ltd επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή της τελευταίας σε αυτή. Η Διοίκηση της Τράπεζας αξιολογεί την επιστολή και το περιεχόμενο της.

Η Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Η αντίδραση της Ellington

"Ανεξάρτητα και παράλληλα με το ενδιαφέρον άλλων δυνητικών επενδυτών σχετικά με την ΑΜΚ της Attica Bank και την είσοδό τους στο μετοχικό σχήμα, η Ellington επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να διερευνήσει τη δική της συμμετοχή στην προσπάθεια εξυγίανσης της τράπεζας, με μία και μόνη προϋπόθεση: την τήρηση των συμφωνηθέντων στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων", τονίζει η Ellington.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v