Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον όμιλο Intracom περνά ο έλεγχος της Κλουκίνας-Λάππας

(upd3) Πούλησε το 26% ο μέτοχος μειοψηφίας Λ. Σπεντζάρης. Συμφωνία της Ιντρακομ με τους βασικούς μετόχους της οικογένειας Λάππα για μεταβίβαση του 46,6% της εταιρείας. Στο στόχαστρο το real estate.

Στον όμιλο Intracom περνά ο έλεγχος της Κλουκίνας-Λάππας

Στον όμιλο Ιντρακόμ πέρασε ένα πρώτο πακέτο μετοχών της Κλουκίνας - Λάππας που μεταβιβάστηκε νωρίτερα μέσω ΧΑ (στις δημοπρασίες πέρασαν πακέτα για 10,5 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας στη τιμή των 0,9 ευρώ. Αντιστοιχούν στο 26% του μετοχικού κεφαλαίου (κλείσιμο 0,88 ευρώ με άνοδο 10,5%) και αποτελούν το πρώτο βήμα για την αλλαγή ιδιοκτησίας της εισηγμένης.

Πωλητής ήταν ο Λουκάς Σπεντζάρης, ο μέτοχος που είχε έρθει σε κόντρα με την οικογένεια Λάππα, που ασκεί και τη διοίκηση για μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων και για το αν είναι επωφελής για την εταιρεία η εκμίσθωση επενδυτικού ακινήτου της στην οδό Ερμού στην Adidas.

Δεν καλύφθηκε από τις απαντήσεις και προσέφυγε νομικά ζητώντας έκτακτο έλεγχο στην εισηγμένη, ο οποίος μάλιστα έγινε δεκτός πρόσφατα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η Ιντρακομ, παράλληλα, υπέγραψε δεσμευτικό μνημόνιο με τους βασικούς μετόχους της ΚΛΜ Ιωάννη Λάππα, Βιολέττα Λάππα, Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της Κ.Λ.Μ., για τον ορισμό των βασικών όρων απόκτησης από την εταιρεία ή την θυγατρική της Intracom Properties των παραπάνω μετοχών έναντι 18,7 εκατ. ευρώ.

Εάν ο αγοραστής εξασφαλίσει τα παραπάνω ποσοστά, πέραν του μεριδίου του Λ. Σπεντζάρη (από το οποίο υπολείπεται ένα μικρό μέρος μετά τη σημερινή συναλλαγή) θα ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών και άρα θα ακολουθήσει υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

Σημειώνεται ότι η εισηγμένη έχει περιορίσει τη δραστηριότητά της τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και Ρουμανία αποχωρώντας από βαλκανικές αγορές στις οποίες διατηρούσε παρουσία με καταστήματα Mothercare και ELC.

Η επίσημη ανακοίνωση

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) (η Εταιρεία) ανακοινώνει τη συμφωνία απόκτησης από την Εταιρεία, 11.106.255 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 27,61% του κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» (η Κ.Λ.Μ.), από τον κ. Λουκά Σπεντζάρη, βασικό μέτοχο της ως άνω εταιρείας, έναντι ποσού €9.995.629,50. Εκ του ως άνω συνολικού αριθμού μετοχών, η Εταιρεία στις 02.02.2023 απέκτησε με προσυμφωνημένη συναλλαγή (πακέτο), 10.500.000 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές, δηλ. ποσοστό 26,10% του κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας Κ.Λ.Μ. Α.Ε., έναντι ποσού €9.450.000,00 και οι υπόλοιπες μετοχές (606.255 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές) θα αποκτηθούν στις 03.02.2023.

Επίσης, η Εταιρεία ανακοινώνει την υπογραφή στις 02/02/2023, δεσμευτικού μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας με λοιπούς μετόχους της Κ.Λ.Μ., ήτοι τους βασικούς μετόχους της εταιρείας κ. Ιωάννη Λάππα, κες. Βιολέττα Λάππα και Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της Κ.Λ.Μ., για τον ορισμό των βασικών όρων απόκτησης από την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM PROPERTIES” των ως άνω μετοχών τους στην Κ.Λ.Μ., έναντι συνολικού τιμήματος ποσού €18.742.293.

Η ολοκλήρωση της ως άνω αγοραπωλησίας και της μεταβίβασης των εν λόγω μετοχών από τους ως άνω πωλητές προς την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM PROPERTIES” τελεί υπό συνήθεις όρους και αιρέσεις, εκτιμάται δε ότι θα λάβει χώρα εντός του πρώτου τετραμήνου του 2023. Το επενδυτικό κοινό θα ενημερώνεται από την Intracom Holdings επί της πορείας της εν λόγω μεταβίβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v