Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Με προσεκτικά βήματα η απάντηση στον ανταγωνισμό

Ο ΟΤΕ απαντά με προσεκτικά βήματα στον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες έχοντας ήδη ανακοινώσει προωθητικές ενέργειες. Παρά την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους στα 90 εκατ. ευρώ το 2022 ο Όμιλος δεν σχεδιάζει αυξήσεις τιμολογίων.

ΟΤΕ: Με προσεκτικά βήματα η απάντηση στον ανταγωνισμό

Έχοντας στο επίκεντρο την συνέχιση του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου σε νέες συνδέσεις οπτικών ινών και δίκτυα 5G ο πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για τη χρήση 2022, τόνισε ότι ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα ενεργός το τελευταίο διάστημα και ο ΟΤE απαντά με προσεκτικές κινήσεις.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών τόνισε ότι μπορεί να είναι λίγο ακριβότερος ωστόσο φτιάχνει ένα ολοκληρωμένο και άρτιο δίκτυο οπτικών ινών οπότε δεν αναμένεται να χάσει το μερίδιό του και την πρώτη θέση στη σταθερή τηλεφωνία. «Ο ανταγωνισμός πάντα υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει ανάμεσα στους παρόχους. Επιλεκτικά κάνουμε κινήσεις βελτίωσης τιμών στους high – end πελάτες, χωρίς να αλλάξουμε τη στρατηγική και το guidance», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Όπως έγινε γνωστό, οι επενδύσεις του ομίλου για το 2023 αναμένεται να διατηρηθούν στα επίπεδα των 640 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να συνεχίζει την ανάπτυξη των υποδομών FTTH.

Αναφερόμενος στο 2022 ο κ. Τσαμάζ χαρακτήρισε ως ισχυρή την περυσινή χρονιά, στη διάρκεια της οποίας ο όμιλος πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει. Στην Ελλάδα κατά την περυσινή χρήση, τόσο τα έσοδα, όσο και η κερδοφορία, αυξήθηκαν κατά περίπου 4%, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας.

Η διοίκηση ανέφερε για την αναπροσαρμογή της Πολιτικής Αμοιβών των Μετόχων του ΟΤΕ, καθώς και για το ύψος του μερίσματος (σ.σ. η διοίκηση θα προτείνει τη διανομή μικτού μερίσματος ύψους 0,5765 ευρώ ανά μετοχή) αναφέρθηκε πως υφίσταται one-off υποχρέωση πληρωμής φόρων 120 – 140 εκατ. ευρώ το 2023, η οποία αντισταθμίζεται μόνο εν μέρει από τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των λειτουργικών κερδών.

Εκτίμησε πως η δραστηριότητα στο ICT θα συνεχίζει να μεγαλώνει το 2023, όπως επίσης και η δραστηριότητα στην κινητή. Αναφερόμενος στο ενεργειακό κόστος είπε ότι έφτασε τα 90 εκατ. ευρώ το 2022 αυξημένο κατά 18% σε σχέση με το 2021 παρά το γεγονός ότι ο ΟΤE είχε προχωρήσει σε συμφωνίες.

Τέλος απαντώντας για το μέλλον της Ρουμανίας και αν ο ΟΤΕ προτίθεται να πουλήσεις καθώς δεν κατέβηκε στο διαγωνισμό για την εκχώρηση φάσματος 5G άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα τονίζοντας ότι ο όμιλος διερευνά την αγορά για οποιαδήποτε στρατηγική συμφωνία ωστόσο θα λανσάρει υπηρεσίες 5G μέσα από το απενεργοποιημένο δίκτυο 3G που έχει ήδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v