Απειλητική επιστολή στο Euro2day.gr από την εταιρεία Panini

Τι υποστηρίζει η επιχείρηση για το δημοσίευμα που αφορά στην επένδυση της «ΑΛΦΑ Αθ. Κουκουτάρης». Η απάντηση.

Απειλητική επιστολή στο Euro2day.gr από την εταιρεία Panini

Χθες Μεγάλη Τετάρτη, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της «ΑΛΦΑ Αθ. Κουκουτάρης» ότι επένδυσε στην εταιρεία Panini, το Euro2day.gr δημοσίευσε άρθρο για τη συμφωνία αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες του deal.

Για το δημοσίευμα αυτό λάβαμε από το νομικό τμήμα της Panini ΑΕ επιστολή με φρασεολογία εξωδίκου, στην οποία υποστηρίζεται ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε με σκοπό τη βλάβη και τη δυσφήμιση της εταιρείας. Υποστηρίζεται «ότι εμπεριέχονται αναληθείς αλλά και δυσφημιστικές αναφορές, οι οποίες μάλιστα αναγράφονται άλλοτε με έντονη γραφή και άλλοτε με έντονη υπογραμμισμένη γραφή προκειμένου έτι περαιτέρω να εντείνουν το βαθμό δυσφήμισης».

Η επιστολή καλεί να ανακληθεί εγγράφως το δημοσίευμα από 12-4-2023 με νέα ανάρτηση στην ιστοσελίδα Euro2day.gr και δηλώνεται ότι σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια.

Μόνη πληροφορία που μετέδωσε το Euro2day.gr είναι ότι της ανακοίνωσης της συμφωνίας προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις οι οποίες κράτησαν δυο χρόνια. Τα υπόλοιπα αποτελούν στοιχεία που αντλήθηκαν από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) όπου είναι αναρτημένα.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή από το νομικό τμήμα της Panini γίνεται αναφορά σε εκφράσεις που περιέχονται στο δημοσίευμα όπως:

-«έγινε με μόλις 2,468 εκατ. Ευρώ μέτοχος μειοψηφίας με ειδικά προνόμια στην εταιρεία Panini»

Το παραπάνω στοιχείο προκύπτει από την ανακοίνωση τροποποίησης του καταστατικού που κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ στις 10 Απριλίου του 2023.

-«… ο Ορκωτός Λογιστής εξέφρασε γνώμη με επιφύλαξη διότι δεν έλαβε από τους νομικούς συμβούλους της εταιρείας επιστολή για αγωγές τυχόν τρίτων κατά αυτής…»

-«…ενώ οι φορολογικές υποχρεώσεις των χρήσεων 2016 έως 2021 δεν έχουν εξεταστεί από τις φορολογικές αρχές και ως εκ τούτου τα φορολογικά αποτελέσματα των χρήσεων αυτών δεν έχουν καταστεί οριστικά.
Όπως αναφέρει ο ορκωτός ελεγκτής η εταιρεία δεν έχει προβεί σε εκτίμηση των πρόσθετων φόρων και των προσαυξήσεων που πιθανόν καταλογιστούν σε μελλοντικό φορολογικό έλεγχο και δεν έχει σχηματιστεί σχετική πρόβλεψη για αυτή την ενδεχόμενη υποχρέωση…»

Τα παραπάνω αντλήθηκαν από την έκθεση Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή που περιλαμβάνεται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας οι οποίες υπεβλήθησαν στο ΓΕΜΗ στις 28 Νοεμβρίου του 2022.

Κατά συνέπεια ουδεμία δυσφημιστική αναφορά περιλαμβάνεται στα ανωτέρω, καθώς αποτελούν δημοσιοποιημένες από την ίδια την εταιρεία πληροφορίες, προσβάσιμες σε όλους μέσω του ΓΕΜΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο