Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΛΑΚΡ: Εκτιμά κέρδη 9 έως 10 εκατ. € για το 2008

Αισιόδοξη ότι θα πετύχει τους στόχους πωλήσεων και κερδοφορίας που έχει θέσει για τη φετινή χρονιά, εφόσον διατηρηθούν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου και οι τιμές των πρώτων υλών, δηλώνει η διοίκηση της Πλαστικά Κρήτης.

  • του Χρήστου Κίτσιου
ΠΛΑΚΡ: Εκτιμά κέρδη 9 έως 10 εκατ. € για το 2008
Αισιόδοξη ότι θα πετύχει τους στόχους πωλήσεων και κερδοφορίας που έχει θέσει για τη φετινή χρονιά, εφόσον το ευρώ διατηρηθεί τουλάχιστον στα τρέχοντα επίπεδα έναντι του δολαρίου και οι τιμές των πρώτων υλών στα επίπεδα του Αυγούστου, δηλώνει η διοίκηση της Πλαστικά Κρήτης.

Η διοίκηση της εισηγμένης αναμένει για την τρέχουσα χρήση ενοποιημένες πωλήσεις της τάξης των 145 - 150 εκατ. ευρώ και ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους 9 - 10 εκατ. ευρώ. Στο α΄ εξάμηνο ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 70,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 4,9 εκατ. ευρώ.

Η αισιοδοξία της διοίκησης της Πλαστικά Κρήτης σε καθαρά λειτουργικό επίπεδο εδράζεται στην έναρξη λειτουργίας της νέας γραμμής πρώτων υλών για βιομηχανία πλαστικών (masterbatches) στη μονάδα του Ηρακλείου, η οποία διπλασιάζει την παραγωγική δυναμικότητά της σε μαύρα masterbatches. Προϊόν στο οποίο η Πλαστικά Κρήτης είχε εξαντλήσει την παραγωγική δυναμικότητά της και δεν μπορούσε να καλύψει επαρκώς τη ζήτηση.

To δεύτερο εξάμηνο ξεκίνησε με δυσμενές για τον όμιλο περιβάλλον συναλλαγματικών ισοτιμιών και πρώτων υλών. Το ευρώ πλησίασε το 1,60 δολάριο καθιστώντας δυσχερείς τις εξαγωγές σε δολαριακές αγορές, ενώ οι υψηλές τιμές πετρελαίου οδήγησαν σε τιμές-ρεκόρ όλων των εποχών τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η Πλαστικά Κρήτης και αποτελούν παράγωγα του πετρελαίου.

Από τον Αύγουστο, όμως, αποκλιμακώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου και άρχισαν να πέφτουν οι τιμές των πρώτων υλών, ενώ διολίσθησε και το ευρώ έναντι του δολαρίου βοηθώντας τις εξαγωγές σε Μέση Ανατολή και Αφρική.

Πέραν της εγκατάστασης νέας γραμμής για μαύρα masterbatches, η Πλαστικά Κρήτης εγκατέστησε το α΄ εξάμηνο στη μονάδα του Ηρακλείου νέο σύστημα ψύξης με γεωθερμία, ενώ επέκτεινε τις εγκαταστάσεις που στεγάζουν τα κεντρικά γραφεία της. Σε μικρές επενδύσεις προχώρησε και στα εργοστάσια σε Κίνα και Γαλλία.

Για το τρέχον β΄ εξάμηνο βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού - υλοποίησης μικρές επενδύσεις στη μονάδα του Ηρακλείου (εγκατάσταση συστήματος ανάμιξης μονοχρωματικών masterbatches) και η εγκατάσταση δύο νέων γραμμών παραγωγής στην Πολωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v