Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορασίδης-Elephant: Διευκρινίσεις για άρθρο 46

Στις 14 Ιουλίου θα συζητηθούν οι αιτήσεις που υπέβαλαν οι Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Εθνική για υπαγωγή των Ράδιο Κορασίδης και Elephant στο άρθρο 46. Καταγγελία συμβάσεων από συνεργαζόμενους οίκους του εξωτερικού. Στα 33 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Elephant.

Κορασίδης-Elephant: Διευκρινίσεις για άρθρο 46
Στις 14 Ιουλίου θα συζητηθούν οι αιτήσεις που υπέβαλαν οι Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Εθνική για υπαγωγή των Ράδιο Κορασίδης και Elephant στο άρθρο 46, όπως αναφέρεται σε σχετικές απαντητικές επιστολές των δύο εταιριών προς το Χ.Α.

Επισημαίνεται δε πως από την εξέλιξη που θα έχουν οι συζητήσεις για την υπαγωγή των δύο εταιριών στο άρθρο 46 θα εξαρτηθούν οι επιπτώσεις στη λειτουργία τους, και ειδικότερα στη σχέση τους με τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές τους.

Σημειώνεται επίσης πως, σε κάθε περίπτωση, από την υποβολή της αίτησης απαγορεύεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των δύο εταιριών, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή τυχόν επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές τους.

Επιπλέον, στην επιστολή της Ράδιο Κορασίδης σημειώνεται πως ο αγγλικός οίκος Kenwood με επιστολή του στις 21 Ιουνίου 2005 κατήγγειλε τη συμφωνία διανομής των προϊόντων του από τη Ράδιο Κορασίδης με ισχύ από 21 Σεπτεμβρίου 2005, εκτός εάν προκύψει νωρίτερα λόγος άμεσης καταγγελίας της σύμβασης, που συνίσταται στη μη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων και απαιτητών οφειλών.

Παράλληλα, ο γαλλικός οίκος Brandt Appliances με την από 10 Ιουνίου 2005 επιστολή του ενημέρωσε τη Ράδιο Κορασίδης ότι η εταιρία ασφάλισης εξαγωγών Coface RBI ανέλαβε την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων και απαιτητών οφειλών της και ότι μέχρι την εξόφλησή τους η κυριότητα των προϊόντων Brandt στα οποία αντιστοιχούν οι ως άνω οφειλές παραμένει στην Brandt Appliances.

Την ίδια στιγμή η εταιρία Sharp Electronics, με επιστολή της στις 8 Ιουνίου 2005, κατήγγειλε τη σύμβαση διανομής των προϊόντων της από την Elephant, με ισχύ από 31 Ιουλίου 2005.

Στις επιστολές πάντως επισημαίνεται πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των Ράδιο Κορασίδη και Elephant με τους πιστωτές τους για τη μακροπρόθεσμη ρύθμιση των οφειλών τους και εφόσον σημειωθεί κάποια σημαντική εξέλιξη οι εταιρίες θα προβούν σε άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Εξάλλου και όσον αφορά στην Elephant, σημειώνεται πως εξαιτίας της διαπραγμάτευσης, σε καθημερινή βάση, της εταιρίας με τους πιστωτές της για τους όρους πληρωμής των οφειλών της, η αναφορά στο ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ενδέχεται να μην είναι ακριβής.

Κατά προσέγγιση, όμως, και με βάση τα στοιχεία τα οποία η διοίκηση της Elephant έχει στη διάθεσή της με ημερομηνία 27/6/2005, οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρίας κατ’ εκτίμηση ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 112 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ληξιπρόθεσμες και απαιτητές έχουν καταστεί οφειλές 33 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο