Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραδιά λυρικής παρουσίασης της νέας συλλογής της ποιήτριας και συγγραφέα Τζένη Βλαχώνη

Οι εκδόσεις Λυκόφως διοργανώνουν βραδιά λυρικής ποίησης και μουσικής, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, στις 19.00, στoν Πολυχώρο του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

  • Real.gr
Βραδιά λυρικής παρουσίασης της νέας συλλογής της ποιήτριας και συγγραφέα Τζένη Βλαχώνη
Οι εκδόσεις Λυκόφως διοργανώνουν βραδιά λυρικής ποίησης και μουσικής, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας ποιητικής συλλογής "Άλικος Χυμός" της ποιήτριας και συγγραφέα ΤΖΕΝΗ ΒΛΑΧΩΝΗ τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, στις 19.00, στoν Πολυχώρο του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.



Η σύνθεση και μελοποίηση της ποιητικής συλλογής είναι του Χρήστου Παπαδόπουλου.

Θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός, Δημήτρης Πετρόπουλος, Νίκος Παναγιωτούνης (απαγγελία), ο βαρύτονος Γιώργος Ματθαιακάκης και η υψίφωνος Ιώ Νικολάου.

Επίσης οι μουσικοί Σταμάτης Χρήστου (πιάνο), Χρήστος Παπαδόπουλος (ούτι, κιθάρα, μπουζούκι), Γιώργος Μπαϊρακτάρης (μπάσο), Αστέριος Πούφτης (τσέλο), Περικλής Παπαδόπουλος (κλασική κιθάρα), Κωνσταντίνος Ρήγας (κρουστά), Λευτέρης Παναγιάς (τύμπανα), Αθηνά Κούκη (κανονάκι) και Στάθης Λασκαρίδης (βιολί)

Την σκηνοθετική επιμέλεια θα έχει ο Δημήτρης Πετρόπουλος.

Την εκδήλωση θα συντονίζει και θα παρουσιάζει η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος Νίνα Διακοβασίλη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον φιλανθρωπικό οργανισμό για τις πολύτεκνες οικογένειες «Θεόφιλος».

Μετά την μουσική βραδιά ακολουθεί και κοκτέιλ.




Ποια είναι η ΤΖΕΝΗ ΒΛΑΧΩΝΗ

Η ΤΖΕΝΗ ΒΛΑΧΩΝΗ συγγραφέας, ποιήτρια και ζωγράφος, κατάγεται από την περιοχή των Κενταύρων, το όμορφο Πήλιο. “Η εποχή της ατελείωτης νιότης”, το πρώτο της βιβλίο, για την ομορφιά, διατροφή, υγεία και γυμναστική γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στους Δελφούς το 2002, πήρε το πρώτο της ποιητικό βραβείο για το ποίημα “Σαλεμένα μυαλά”, εξέδωσε στη συνέχεια την πρώτη της ποιητική συλλογή “Ερωτική Πυξίδα” και τιμήθηκε το 2005 το βραβείο “Μαρία Πολυδούρη”. Διακρίθηκε με έπαινο σε διαγωνισμό με θέμα: Ειρήνη Πανανθρώπινο αγαθό, που προκύρηξε η Αμφικτυονία Ελληνισμού το 2007.

Στην πρώτη γραμμή πλέον μεταξύ των Ελληνίδων ποιητριών, σύμφωνα με τον ποιητή και λογοτέχνη Πάνο Παναγιωτούνη και τον κριτικό τέχνης Κυριάκο Βαλαβάνη. Ποιήματα της μεταφράστηκαν στα πολωνικά (έχουν συμπεριληφθεί σε δύο μεγάλες ποιητικές ανθολογίες) και στη συνέχεια στα Αγγλικά. Διατέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής στο παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης στην Βαυαρία και είναι μέλος της Αμφικτιονίας Ελληνισμού και της UNESCO.

Με τις “Άρπες”, την δεύτερη ποιητική της συλλογή και την “Ερωτική πυξίδα” τιμήθηκε με δύο βραβεία στο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ποίησης στην Ιταλία τον Ιούλιο του 2008. Οργάνωσε στη συνέχεια σειρά εκδηλώσεων για τον πολιτισμό στο ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, στη Δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, στα Γιάννενα, στο Μπούρτζι (Ναύπλιο) στην Ακαδημία Μοντέρνας Τέχνης, και στο Μουσείο Μπενάκη το Μάιο του 2010 σε μεγάλη εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Το Νοέμβριο του 2010 διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ιδιαίτερη βραδιά ποίησης και μουσικής με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τίτλο “Η ΑΓΑΠΗ ΘΕΛΕΙ ΑΓΑΠΗ” με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Τον Ιούλιο του 2011 στη Λάρισα, στο 22ο Παγκόσμιο συνέδριο ποιητών, τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία για την συνολική της εργασία στην ποίηση και με ένα τιμητικό βραβείο για το ανέκδοτο ποίημα της “Το κοχύλι”.

Έλαβε το βραβείο του Αμφικτύωνος στο Δ΄ Παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης με το ποίημα “Αυτό είναι Ελλάδα” που προκύρηξε η Αμφικτυονία Ελληνισμού με θέμα: Ο λόγος ο Ελληνικός, φως της οικουμένης.

Έχει εκθέσει εικαστικά της έργα από το 2012 μέχρι σήμερα σε 16 ομαδικές εκθέσεις (Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ArtSpace, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, κ.ά).

Ακολούθησε η τρίτη ποιητική της συλλογή το “Το Σμίξιμο Δυο Φεγγαριών”, που έλαβε θερμή απήχηση και πρόσφατα εκδόθηκε η τέταρτη ποιητική της συλλογή ο “Άλικος Χυμός” με το ταλέντο της στην καλύτερη του στιγμή. Στην συγγραφική της δραστηριότητα περιλαμβάνονται επίσης το παιδικό διήγημα “Tο αγοράκι που του άρεσαν οι τηγανιτές πατάτες” και το μυθιστόρημα “Το Αγγελικό Μυστικό της Όλγας Μπράουν ”.


Έργα της βρίσκονται στο διαδίκτυο. Ανάμεσά τους και η ποιητική συλλογή στα αγγλικά “Revolution of love”.

H Αμφικτιωνία Ελληνισμού το 2014 κατά το Γ΄Συνέδριο Αμφικτιώνων την βράβευσε ως προσωπικότητα για την πολιτιστική και την κοινωνική της προσφορά.

Δημιούργησε μαζί με τον μαέστρο και συνθέτη Άλκη Παναγιωτόπουλο το μουσικό σχήμα κλασικής μουσικής «Παρουσίες» δίνοντας συναυλίες στο «Αίτιον» υπό την αιγίδα του Ομίλου της Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών καθώς και στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης παρουσιάζοντας τρία ποιητικά της έργα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v