Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσιόδρας: Εντοπίστηκαν 69 κρούσματα, έξι νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 1.613 και των νεκρών σε 59. Πώς σχεδιάζεται η ελληνική στρατηγική για την επόμενη ημέρα του lockdown.

Τσιόδρας: Εντοπίστηκαν 69 κρούσματα, έξι νέοι θάνατοι

Άλλα 69 νέα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό, καταγράφονται στη χώρα μας ενώ ανακοινώθηκαν 6 νέες απώλειες.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 1.613 και των νεκρών σε 59 (γράφημα με την πορεία της επιδημίας).

Από τις ανακοινώσεις του καθηγητή, η κατάσταση στην Ελλάδα διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

* 69 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό (129 χθες).

* Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.613 (1.544 χθες). Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.

* 92 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (91 χθες).

* Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη (65 έτη χθες).

* Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 59 (53 χθες). Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται κοντά στο 3%.

* Έχουν διενεργηθεί 22.437 εξετάσεις για κορωνοϊό (18.844 χθες).

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε, επίσης, πως 11 ασθενείς πήραν εξιτήριο από μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η προστασία των ευάλωτων ομάδων παραμένει ύψιστη προτεραιότητα τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Αναφέρθηκε στα ζώα συντροφιάς και εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις γάτες, αλλά και τους σκύλους. Με τα τώρα δεδομένα δεν προκύπτει να υπάρχει κάποια εμπλοκή τους στην πανδημία.

Μίλησε για πρόοδο στην Κίνα σε πειραματικό φάρμακο που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από άλλα στις δοκιμές.

«Εχω μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το πώς προχωράμε, μπορεί όμως γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, γιατί τότε ο ιός θα μας διαλύσει», τόνισε. «Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα υπάρξει το μέσον και θα υπάρξει και η αρχή του τέλους», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Πρέπει να έχουμε μια αισιοδοξία, δεν θα μείνουν για πάντα κλειδωμένοι μέσα, αλλά αυτή τη στιγμή τα μέτρα σώζουν ζωές, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση του www.iatronet.gr για το επόμενο βήμα μετά το lockdown είπε ότι και εμείς πρέπει να σκεφτούμε ότι η διαδικασία θα είναι σταδιακή, ελεγχόμενη και «ήσυχη», όπως λένε και οι Δανοί. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη διαδικασία αυτή. Καθώς άλλες χώρες προηγούνται από εμάς παρακολουθούμε τι γίνεται εκεί. Θέλει σύνεση και όχι παρόρμηση, θα αντιδράσουμε με βάση την επιστήμη και αποδεικτικά στοιχεία. Είναι νωρίς ακόμα και θα δούμε πως θα περπατήσουν τα περιοριστικά μέτρα στη Δανία. 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι στη Ριτσώνα συνεχίστηκαν κάποιες ιχνηλατήσεις και υπήρξαν 22 αρνητικά κρούσματα. Σε ότι αφορά το Ελ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τα δυο αμφιλεγόμενα χθεσινά δείγματα ήταν αρνητικά. Συνολικά στο πλοίο υπήρξαν 121 κρούσματα. Εξ αυτών 65 είναι από Τουρκία και πέντε από την Ελλάδα.

Όπως είπε ο υφυπουργός αποφασίστηκε περιορισμός κίνησης πολιτών σε δυο σημεία της παραλίας της Πάτρας. Το ίδιο αποφασίστηκε και για την παραλία του Βόλου, αλλά από τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v