Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καιρός: Ζέστη και έντονες τοπικές μπόρες

Μολονότι αρχές Αυγούστου με τον υδράργυρο να κινείται γύρω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, δεν θα λείπουν οι τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Καιρός: Ζέστη και έντονες τοπικές μπόρες

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και την Κυριακή 02/08, αλλά θα εκδηλωθούν βροχές σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας . Το μεσημέρι, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, και τα πιο ισχυρά θα εντοπίζονται στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και, κυρίως, στην Κεντρική και Βόρεια Πελοπόννησο.

Υψηλές θερμοκρασίες

Ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο» και έτσι η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35, στην Ήπειρο από 19 έως 38, στη Θεσσαλία από 19 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 35, και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 34, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στα Δωδεκάνησα και, τοπικά, στην Κρήτη, οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στους 37.

Έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 6 μποφόρ και, τοπικά, στα νότια πελάγη έως 7 κατά περιόδους.

Επίσης, στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι με ένταση έως 4 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη θα είναι βορειοδυτικοί, φτάνοντας στα 5, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιθανότητα βροχής και καταιγίδων σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων κυρίως στα δυτικά τμήματα του Νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με ένταση έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες τιμές θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Ακόμα, στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί με ένταση έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v