Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφουγκράζεται την έξοδο στις αγορές το Χρηματιστήριο

Στάση αναμονής για την εξέλιξη της δημοπρασίας του 10ετούς ομολόγου. Μεικτές τάσεις για τα κύρια χαρτιά του δείκτη, στον ρυθμό των χθεσινών εντολών οι σημερινές, με ενδείξεις μερικής κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων θέσεων.

Αφουγκράζεται την έξοδο στις αγορές το Χρηματιστήριο

Με μικρό προβάδισμα των αγοραστών στα ευρωπαϊκά. Σχεδόν με το «άνοιγμα» του βιβλίου προσφορών (για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου/Ιανουαρίου 2021) οι πρώτες εντολές, από traders και επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εμφανής η διάθεση/στάση αναμονής από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο, με την Αθήνα να προσβλέπει σε αποφάσεις της ΕΚΤ (αύριο Πέμπτη), που θα συνεχίσουν να (υπο)στηρίζουν την επιτυχημένη παρουσία της χώρας στις κεφαλαιαγορές.

Μεικτές τάσεις για τα κύρια χαρτιά του δείκτη, στον ρυθμό των χθεσινών εντολών οι σημερινές, με ενδείξεις μερικής κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων θέσεων σε μετοχές του δείκτη.

Πιο χαρακτηριστική η περίπτωση για τον τίτλο του ΟΤΕ, καθώς μετά τη χθεσινή άνοδο στα 15 ευρώ, ενεργοποιήθηκαν ελεγχόμενες πωλήσεις από τα 14,99 έως τα 14,90 ευρώ. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτό της επιβεβαίωσης της long φοράς της μετοχής, με στόχευση το «δέσιμο» των 15 ευρώ ως σημείου αναφοράς και επόμενης κίνησης υψηλότερα.

Στο 1,53% η εβδομαδιαία απόδοση, στο 6,55% σε διάστημα μηνός και συνολικά 13,58% από την αρχή του έτους. Στα 6,89 δισ. η αποτίμηση του Οργανισμού, θυμίζοντας πως ήταν η πρώτη ελληνική επιχείρηση που δανείστηκε/χρηματοδοτήθηκε με αρνητικό επιτόκιο. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πιστοληπτική ικανότητα (καλύτερη του ελληνικού Δημοσίου) και τη συνέχεια σε επιχειρηματικό/επενδυτικό επίπεδο.

Στο 1,1565 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, η μόνη από τις 4 συστημικές με θετικό πρόσημο. Στο 0,172 (με 1,42%) ο τίτλος της Attica Bank.

Μικρή υπερίσχυση των πωλητών, μεν, σε Eurobank, ElvalHalcor, TITAN, Lamda Development, ΔΕΗ, αλλά με την προσφορά να μην ξεπερνά το 0,82% (σε απώλειες), ένδειξη πως μαζεύεται μεθοδικά και χωρίς βιασύνη, από την πλευρά των αγοραστών.

Με αγοραστές σε ΟΠΑΠ, Mytilineos, Motor Oil κ.α. του ftse25, σε σχετική ισορροπία για τον δείκτη στην περιοχή των 2.219 μονάδων.

Ικανοποιητική η εικόνα για τις μετοχές του FTMidCap, με υπεραπόδωση για AVAX, Attica Βank, Quest, Ικτίνο, Πλαίσιο, Profile, ΚΡΙ - ΚΡΙ. Ειδικότερα για την τελευταία, τα 7,96 ευρώ αποτελούν νέο ιστορικό υψηλό, με αντίστοιχη αποτίμηση της εισηγμένης στα 262 εκατ. ευρώ.

Στις 47/46 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 78 χωρίς μεταβολή.

Και με τον τζίρο στα 7,8 εκατ., με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v