Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική-Π&Κ: Επτά top picks στην ελληνική αγορά

Τις μετοχές των Motor Oil, Jumbo, ΜΕΤΚΑ, Ελλάκτωρ, Intralot, ΟΛΠ και Autohellas ξεχωρίζει ως κορυφαίες επιλογές της στην ελληνική αγορά η Εθνική - Π&Κ στην εβδομαδιαία επισκόπησή της για την περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης.

Εθνική-Π&Κ: Επτά top picks στην ελληνική αγορά
Τις μετοχές επτά εταιριών από την ελληνική αγορά ξεχωρίζει ως κορυφαίες επιλογές της η Εθνική - Π&Κ στην εβδομαδιαία επισκόπησή της για την περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης (15/7).

Συγκεκριμένα, τα top picks της χρηματιστηριακής από την ελληνική αγορά είναι η Motor Oil, η Jumbo, η ΜΕΤΚΑ, η Ελλάκτωρ, η Intralot, ο ΟΛΠ και η Autohellas.

Ειδικότερα, για τη Motor Oil η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι προσφέρει υψηλή μερισματική απόδοση και χαμηλή, σχετικά, αποτίμηση. Το Ρ/Ε της εταιρίας διαμορφώνεται σε 10,1 για το 2008. 

Όσον αφορά στην Jumbo, τονίζεται η θετική στάση της Εθνικής - Π&Κ για την εταιρία, καθώς διαθέτει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο και προοπτικές ανάπτυξης μέσω της διεθνούς επέκτασής της και των νέων καταστημάτων στην Ελλάδα. Το Ρ/Ε της Jumbo διαμορφώνεται στο 11,8 για το 2008.

Για τη Μέτκα, το Ρ/Ε της οποίας διαμορφώνεται στο 13,3 για την τρέχουσα χρήση, τονίζονται τα υγιή θεμελιώδη, τα υψηλά λειτουργικά περιθώρια, οι ικανοποιητικές οικονομικές επιδόσεις και η μερισματική απόδοση. Επίσης, αναφέρεται ότι αναμένεται ισχυρή οικονομική επίδοση κατά την τρέχουσα χρήση.

Όσον αφορά στην Ελλάκτωρ, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι αναμένει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις κατά την τρέχουσα χρήση, κυρίως λόγω της πλήρους ενοποίησης της Αττικής Οδού. Επίσης, τονίζει την ταχύτατα διευρυνόμενη παρουσία της στον ενεργειακό και περιβαλλοντικό κλάδο, καθώς και την ικανοποιητική μερισματική απόδοση. Το Ρ/Ε της Ελλάκτωρ διαμορφώνεται στο 13,7 για το 2008.

Η Intralot βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να επωφεληθεί από την απελευθέρωση της αγοράς, σύμφωνα με την Εθνική - Π&Κ. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η μετοχή είναι σχετικά φθηνότερη σε σχέση με τις εταιρίες του κλάδου, όμως οι προοπτικές ανάπτυξής της είναι υψηλότερες. Το Ρ/Ε της Intralot διαμορφώνεται στο 11,3 για την τρέχουσα χρήση.

Για τον ΟΛΠ, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η πρόσφατη ανάθεση των ΣΕΜΠΟ στην Cosco, υπό ευνοϊκές συνθήκες, θα δώσει ώθηση στην κερδοφορία του οργανισμού και ενδέχεται να βελτιώσει την αποδοτικότητα και τα περιθώρια των δραστηριοτήτων του. Το Ρ/Ε του ΟΛΠ διαμορφώνεται στο 26,3 για το 2008.

Τέλος, για την Autohellas αναφέρει ότι η αύξηση του μεριδίου στην αγορά της ενοικίασης αυτοκινήτων και διαχείρισης στόλου οχημάτων δίνει ώθηση στον κύκλο εργασιών. Το Ρ/Ε της Autohellas διαμορφώνεται στο 5,1 για το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v