Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Κώστα Τασούλα με αντιπροσωπεία κομμάτων της κοινοβουλευτικής αριστεράς

Επιδόθηκε ψήφισμα από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25. Αντιπροσωπεία των κομμάτων θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θα υπάρξει ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Συνάντηση Κώστα Τασούλα με αντιπροσωπεία κομμάτων της κοινοβουλευτικής αριστεράς

Σε ένα μπαράζ επαφών προχωρούν τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς, μετά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα η Ολγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ και ο Κλέων Γρηγοριάδης από το ΜέΡΑ 25 είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Στο κοινό κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές».

Παράλληλα επισημαίνεται πως «τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος) και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας».

Το κείμενο υπογράφουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25), άνθρωποι του πολιτισμού, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων αλλά και πολίτες.

Να σημειωθεί πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχτεί, ύστερα από αίτημά τους, αντιπροσωπεία από βουλευτές των τριών κομμάτων της αριστεράς και εκπρόσωπο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ). Συνάντηση θα υπάρξει και στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Τέλος, να σημειωθεί πως το κοινό ψήφισμα δεν υπογράφεται από το Κίνημα Αλλαγής, που επισημαίνει πως «είναι αυτονόητο ότι ο φετινός εορτασμός πρέπει να γίνει στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών μέτρων, χωρίς πορεία. Αυτό δεν δικαιολογεί τον αυταρχισμό, την επίδειξη ισχύος της κυβέρνησης και τις ακραίες απαγορεύσεις τις οποίες καταδικάσαμε. Ρίχνει λάδι στη φωτιά με απαγορεύσεις που θυμίζουν τα "Αποφασίζουμε και διατάσσομεν". Επιδιώκει η κυβέρνηση με τη στάση της να οδηγήσει σε μια τεχνητή σύγκρουση για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Δυστυχώς παγιδεύονται στη μεθόδευση της κυβέρνησης και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Είναι προφανές ότι κάποιοι επιλέγουν τον διχασμό και μάλιστα με αφορμή και την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε μετωπικές κινήσεις, δεν συνεργούμε στην πόλωση. Η χώρα δεν αντέχει άλλη διχόνοια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v