Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκάλοπ GPO: Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ, η διαφορά με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Πού διαμορφώνονται τώρα τα ποσοστά των κομμάτων. Τι πιστεύουν οι πολίτες για την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Καμπανάκια για το κυβερνητικό έργο.

Γκάλοπ GPO: Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ, η διαφορά με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στην τρίτη θέση της κατατάξης στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο 11%, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που ανεβαίνει στη δεύτερη, µε 12,1%, σύμφωνα με δημοσκόπηηση νέα δημοσκόπηση της GPO για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», τη δεύτερη μετά την Opinion Poll που αποτυπώνει αυτή τη νέα εικόνα ανατροπής στο πολιτικό βαρόμετρο μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν∆ βρίσκεται σταθερά πρώτη µε 36%, ενώ σε συνεχή ανοδική τροχιά καταγράφεται το ΚΚΕ µε 8,9%. 

Σύμφωνα με τα ευρύματα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει απώλειες τόσο προς το ΠΑΣΟΚ όσο και προς το ΚΚΕ, ενώ ένα ποσοστό περί το 20% τοποθετείται στην αδιευκρίνιστη ζώνη, αναµένοντας τις εξελίξεις.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης 11,6%. Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Καμπανάκια για το κυβερνητικό έργο

Όσον αφορά στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 38,6% πιστεύει ότι είναι προς τη σωστή/ μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 58,8% προς τη λάθος/ μάλλον λάθος.

Την ίδια στιγμή, το 80,4% παραδέχεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών, εξαιτίας της ακρίβειας, με το 19,3% να απαντά όχι/ μάλλον όχι.

Το 71,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή.

Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα και σε άλλο ερώτημα, το 68,8% “βλέπει” διάλυση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v