Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Honda: Αύξηση 6,9% στα κέρδη τριμήνου

Η αδύναμη ζήτηση στην Ιαπωνία που πλήττει τις πωλήσεις της εταιρίας στην εγχώρια αγορά της αντιστάθμισαν τις καλές επιδόσεις σε ΗΠΑ και Κίνα. Η Honda εμφανίζει μειωμένες πωλήσεις στην Ιαπωνία εδώ και 12 συνεχόμενους μήνες.

Honda: Αύξηση 6,9% στα κέρδη τριμήνου

Δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες τα κέρδη τριμήνου της Honda Motor, κυρίως λόγω δαπανών που σχετίζονται με την ποιότητα, αλλά και μειωμένης ζήτησης στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 6,9% σε 127,8 δισ. γεν (1,06 δισ. δολάρια) κατά το τρίμηνο που έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου, έναντι 129,5 δισ. γεν που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές. Η εταιρία είχε λειτουργικά κέρδη 164,8 δισ. γεν, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 176,6 δισ.

Η Honda, η οποία πουλά τα περισσότερα οχήματά της στην Ιαπωνία –μετά την Toyota- ανακοινώνει μειωμένες παραδόσεις στην εγχώρια αγορά της εδώ και 12 συνεχόμενους μήνες, αφού η ζήτηση έχει πέσει μετά την αύξηση στο φόρο επί των πωλήσεων τον περασμένο χρόνο.

Η αδύναμη ζήτηση στην Ιαπωνία έχει αντισταθμίσει τις καλές επιδόσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, όπου οι πωλήσεις έχουν τονωθεί, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων 15 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο