Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεθνής Αμνηστία: Οι ρωσικές επιθέσεις στη Συρία ίσως είναι έγκλημα πολέμου

Η Ρωσία αρνείται πως έχει στοχοποιήσει αμάχους και τονίζει πως δίνει προσοχή στις κατοικημένες περιοχές. Η Αμνηστία υποστηρίζει ότι οι ρωσικές εναέριες επιδρομές έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 200 αμάχους και περίπου 12 μαχητές.

Διεθνής Αμνηστία: Οι ρωσικές επιθέσεις στη Συρία ίσως είναι έγκλημα πολέμου

Ο ρωσικός βομβαρδισμός στη Συρία ενδεχομένως είναι έγκλημα πολέμου λόγω του αριθμού των αμάχων που σκοτώθηκαν, υπογράμμισε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία, η οποία παρουσίασε αποδείξεις για το γεγονός ότι οι εναέριες επιδρομές έχουν παραβιάσει το ανθρωπιστικό δίκαιο.

«Οι ρωσικές εναέριες επιδρομές στη Συρία έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αμάχους και έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή σε κατοικημένες περιοχές, πλήττοντας σπίτια, ένα τζαμί και μια πολυσύχναστη αγορά, καθώς και ιατρικές εγκαταστάσεις, σε επιδρομές που καταδεικνύουν παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», ανέφερε η Αμνηστία σε έκθεσή της, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ρωσία ξεκίνησε την εκστρατεία της στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί να βοηθήσει τον κύριο σύμμαχο του Κρεμλίνου στη Μέση Ανατολή, το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, να κατατροπώσει το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ομάδες μαχητών.

Η χώρα έχει επανειλημμένως και σθεναρά αρνηθεί πως έχει στοχοποιήσει αμάχους τονίζοντας πως δίνει μεγάλη προσοχή στην αποφυγή κατοικημένων περιοχών, ενώ το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης οφείλει να μελετήσει την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας πριν προχωρήσει σε επίσημη αντίδραση.

Η Αμνηστία, της οποίας οι κατηγορίες θυμίζουν εκείνες των Σύρων παρατηρητών, επεσήμανε πως οι ρωσικές εναέριες επιδρομές σκότωσαν τουλάχιστον 200 αμάχους και περίπου 12 μαχητές από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο