Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Rolls-Royce απολύει άλλους 800 εργαζόμενους

Η εταιρία συνεχίζει τις απολύσεις, προσθέτοντας 800 απολύσεις στις 1.000 που είχε ανακοινώσει το Μάιο και τον Οκτώβριο. Αναμένει από αυτό ετήσια εξοικονόμηση 45-50 εκατ. στερλίνες, ενώ εκτιμά το έκτακτο κόστος στα 20 εκατ.

H Rolls-Royce απολύει άλλους 800 εργαζόμενους

Η εταιρία αεροδιαστημικής και μηχανικής με έδρα στο Βρετανία, Rolls-Royce, πρόκειται να εξαλείψει άλλες 800 θέσεις εργασίας, καθώς συνεχίζει να συρρικνώνει το θαλάσσιο τμήμα που αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Η εταιρία αναμένει ετήσια εξοικονόμηση περίπου 45 με 50 εκατ. στερλινών από την αλλαγή αυτή, ενώ εκτιμά το έκτακτο κόστος από την αναδιάρθρωση περίπου στα 20 εκατ. στερλίνες.

Ο Mikael Makinen, πρόεδρος του εν λόγω τμήματος, ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση πως η «παρατεταμένη αδυναμία στην αγορά που έχει ακολουθήσει τη δραματική πτώση στην τιμή του πετρελαίου, συνεχίζει να έχει δυσμενή αντίκτυπο στο βιβλίο παραγγελιών και στην κερδοφορία μας».

Οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα προστίθενται σε παρόμοιες ανακοινώσεις του Μαΐου και του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις οποίες εξαλείφονταν 1.000 θέσεις από το συγκεκριμένο τμήμα της εταιρίας.

Ο πρόεδρος, ωστόσο, υποστήριξε ότι το θαλάσσιο τμήμα παραμένει ουσιαστικά ισχυρό, εκτίμηση που επανέλαβε σε δικό του δελτίο Τύπου και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Warren East.

«Υποστηρίζω πολύ τον Mikael και τις προληπτικές προσπάθειες της ομάδας του, για βελτιστοποίηση των θαλάσσιων δραστηριοτήτων μας σε υπερβολικά δύσκολες συνθήκες αγοράς, και την ίδια στιγμή για επενδύσεις σε μελλοντικές ευκαιρίες. Οι ενέργειες που κάνουν θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την ανθεκτικότητα της επιχείρησης, σε μια αγορά που παραμένει ελκυστική για την Rolls-Royce», υποστήριξε ο CEO σύμφωνα με το CNBC.

Όπως ενημέρωσε η εταιρία, αυτή τη στιγμή απασχολεί 4.800 ανθρώπους σε όλα της τα τμήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v