Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Handelsblatt: Η Deutsche Bank εξέτασε σενάριο συγχώνευσης με UBS

Στα χαρτιά, μια δυνητική συγχώνευση με τη UBS είναι καλύτερη απ’ ό,τι μια συμφωνία με την Commerzbank, καθώς η Deutsche Bank και η ελβετική τράπεζα θα συμπλήρωναν η μία την άλλη στους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής και της διαχείρισης πλούτου.

Handelsblatt: Η Deutsche Bank εξέτασε σενάριο συγχώνευσης με UBS

Η Deutsche Bank έχει εξετάσει θεωρητικά μια συγχώνευση με τη UBS, προκειμένου να μελετήσει τις επιπτώσεις μιας συγχώνευσης, σύμφωνα με τη Handelsblatt, η οποία επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Το σενάριο καθώς και μια δυνητική συγχώνευση με την Commerzbank συζητήθηκαν στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας.

Deutsche Bank, UBS και Commerzbank αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι εικασίες περί μιας πιθανής συγχώνευσης έχουν ενταθεί καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αγωνίζεται να ανακάμψει από τα τρία συνεχόμενα ζημιογόνα χρόνια. Η Deutsche Bank έχει προχωρήσει σε διοικητικές αλλαγές ενώ ανακοίνωσε και στρατηγικές αλλαγές που περιλαμβάνουν περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας και περιορισμό των δραστηριοτήτων της παγκόσμιας επενδυτικής τραπεζικής.

Στα χαρτιά, μια δυνητική συγχώνευση με τη UBS είναι καλύτερη απ’ ό,τι μια συμφωνία με την Commerzbank, καθώς η Deutsche Bank και η ελβετική τράπεζα θα συμπλήρωναν η μία την άλλη στους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής και της διαχείρισης πλούτου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αντιθέτως, μια συγχώνευση με την Commerzbank μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά κόστη αναδιάρθρωσης, λόγω της μεγάλης αλληλεπικάλυψης, αναφέρει η Handelsblatt.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v