Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΚΤ εντείνει τους ελέγχους στις ιταλικές τράπεζες

Oι έλεγχοι αφορούν τα επίπεδα ρευστότητας των ιταλικών τραπεζών, σύμφωνα με πηγή του Reuters. Δεν έχουν εντοπιστεί ανησυχητικά σημάδια.

Η ΕΚΤ εντείνει τους ελέγχους στις ιταλικές τράπεζες

Oι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές έχουν εντείνει τους ελέγχους για τα επίπεδα ρευστότητας στις ιταλικές τράπεζες, μετά την απότομη άνοδο στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, τόνισε την Τρίτη στο Reuters αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο αξιωματούχος υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Ο αξιωματούχος σημείωσε στο Reuters πως ο έλεγχος γίνεται με πιο εντατικούς ρυθμούς από ότι συνήθως, λόγω της αναταραχής των τελευταίων ημερών στις αγορές. 

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται τόσο στις καταθέσεις των πελατών όσο και στη διατραπεζική αγορά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για να δανείζουν η μία την άλλη χωρίς τη χρήση ενέχυρων (collateral), πρόσθεσε η πηγή, λέγοντας πως δεν έχει εντοπιστεί ανησυχητικά σημάδια. 

Η Τράπεζα της Ιταλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο ενιαίος εποπτικός φορέας της ευρωζώνης, αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο. 

Η ΕΚΤ, μαζί με τις εθνικές εποπτικές αρχές, ελέγχει τακτικά τα επίπεδα ρευστότητας των τραπεζών, ενώ προσαρμόζει τη συχνότητα και το βάθος του ελέγχου σε περιόδους έντονων πιέσεων ή μεταβλητότητας, επισήμανε πηγή από την κεντρική τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v