Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατάσχεση με νόμο του ποσοστού του CHP στην Isbank προωθεί ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ήδη ζητήσει έρευνα για το μερίδιο που κατέχει το κόμμα της αντιπολίτευσης στην μεγαλύτερη εισηγμένη Τουρκική τράπεζα, ενώ υποστηρίζει πως ο Ατατούρκ χορήγησε το μερίδιο στο CHP "για να περάσει στο υπουργείο Οικονομίας".

Κατάσχεση με νόμο του ποσοστού του CHP στην Isbank προωθεί ο Ερντογάν

Νόμο προκειμένου να κατασχεθεί το ποσοστό που Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην μεγαλύτερη εισηγμένη Τουρκική τράπεζα, την Isbank, και να μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομίας, ετοιμάζει ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τους FT.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένως επικρίνει το γεγονός πως το CHP κατέχει ποσοστό 28% στην Isbank, ποσοστό το ποίο χορηγήθηκε στο κόμμα από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. «Ο Ατατούρκ δεν το έκανε για να μπορέσει να το πάρει το CHP και να το χρησιμοποιήσει. Το έκανε για να περάσει στο υπουργείο Οικονομίας. Θα φέρουμε τώρα το ζήτημα αυτό στη βουλή και θα μεταφέρουμε το μερίδιο στο υπουργείο Οικονομίας», δήλωσε ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Καϊσέρι.

Σημειώνεται πως το CHP κατέχει τέσσερις θέσεις στο ΔΣ της Isbank και δωρίζει τα μερίσματά του σε πολιτιστικούς συνδέσμους.

Τον Σεπτέμβριο, ο κ. Ερντογάν απαίτησε να διενεργηθεί έρευνα για το μερίδιο του CHP, ενώ η Isbank σχολίασε πως είναι υπερβολικά σημαντική για την τουρκική οικονομία για να συρθεί σε μια πολιτική διαμάχη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v