Η Santander ανακοίνωσε σχέδια περικοπής κόστους 1,2 δισ. ευρώ

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ από τις περικοπές κόστους θα «χτυπήσουν» τις επιχειρήσεις της στην Ευρώπη, με το 10% αυτού να αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο και 270 εκατ. τη Λατινική Αμερική, όπου θα αναδιαρθρωθούν τα συστήματα τεχνολογίας της τράπεζας.

Η Santander ανακοίνωσε σχέδια περικοπής κόστους 1,2 δισ. ευρώ

Νέο σχέδιο περικοπής κόστους, ύψους 1,2 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η ισπανική τράπεζα Banco Santander.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τον Ιανουάριο, η τράπεζα με έδρα τη Μαδρίτη είχε ενημερώσει ότι έχει στόχο να δώσει ώθηση στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) στο εύρος μεταξύ 13 και 15% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σε σύγκριση με το 11,7% του 2018.

Οι αναλυτές χαρακτήρισαν τότε τον στόχο κερδοφορίας ως «φιλόδοξο», ενώ σήμερα έχει γίνει ακόμη πιο προκλητικός, αφότου η ΕΚΤ έδωσε σήμα για μικρή προοπτική αύξησης των επιτοκίων βραχυπρόθεσμα.

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ από τις περικοπές κόστους θα «χτυπήσουν» τις επιχειρήσεις της Santander στην Ευρώπη, με το 10% αυτού να αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο και 270 εκατ. τη Λατινική Αμερική, όπου θα αναδιαρθρωθούν τα συστήματα τεχνολογίας της τράπεζας.

Η τράπεζα δήλωσε ότι ελπίζει να πετύχει επιπλέον εξοικονόμηση κόστους ύψους 250 εκατ. ευρώ από την Banco Popular, της εγχώριας τράπεζας που αγόρασε για €1 το 2017, καθώς προετοιμάζεται να κόψει αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας και να κλείσει εκατοντάδες υποκαταστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v