Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Βρυξελλών για αποκλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας

«Η εκτόξευση ρουκετών εναντίον άμαχου πληθυσμού είναι εντελώς απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει αμέσως», επεσήμανε η εκπρόσωπός της ΕΕ Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.

Εκκληση Βρυξελλών για αποκλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας

Η ΕΕ απηύθυνε έκκληση για «άμεση και πλήρη» αποκλιμάκωση μετά την όξυνση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας, έπειτα από μια σειρά πληγμάτων που εξαπέλυσε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα και την εκτόξευση ρουκετών από τους Παλαιστίνιους.

Η αποκλιμάκωση «είναι πλέον απαραίτητη για την προστασία ζωών και την ασφάλεια των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων αμάχων», υπογράμμισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι σε ανακοίνωσή της.

«Η εκτόξευση ρουκετών εναντίον άμαχου πληθυσμού είναι εντελώς απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει αμέσως», επεσήμανε η εκπρόσωπός της Μάγια Κοτσίγιαντσιτς. Η ΕΕ «στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της Αιγύπτου προς αυτή την κατεύθυνση» και υπενθυμίζει τη θέση της σύμφωνα με την οποία «μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να τερματίσει αυτόν τον κύκλο βίας».

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εκτίμησε ότι οι συγκρούσεις με αντάρτες του Ισλαμικού Τζιχάντ, που ξέσπασαν μετά τον φόνο κορυφαίου στελέχους της οργάνωσης στη Γάζα νωρίτερα σήμερα, ενδέχεται να διαρκέσουν. «Το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για κλιμάκωση, όμως θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας», τόνισε ο Νετανιάχου μιλώντας σε δημοσιογράφους από το γενικό επιτελείο του στρατού.

«Αυτό ίσως πάρει χρόνο. Αυτό που χρειάζεται είναι αντοχή και ψυχραιμία», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v