Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπεραποδίδουν τα hedge fund των «μειονοτήτων»

Τα hedge fund που ελέγχονται ή διαχειρίζονται από γυναίκες ή από μειονότητες είχαν απόδοση περίπου 6,6% τα τελευταία τρία χρόνια, σε σχέση με περίπου 3,9% που είχαν τα υπόλοιπα hedge fund, ανέφερε η ανάλυση του Bloomberg.

Υπεραποδίδουν τα hedge fund των «μειονοτήτων»

Διπλάσιες αποδόσεις είχαν τα τελευταία τρία χρόνια τα hedge fund που ελέγχονται από γυναίκες και μειονότητες, σύμφωνα με ανάλυση στοιχείων του Bloomberg.

Εξετάζοντας τη βάση δεδομένων του Bloomberg που περιλαμβάνει 2.935 fund, οι αναλυτές βρήκαν 35 hedge fund που δεν τα διαχειρίζονται λευκοί άνδρες και τα σύγκρινε με 908 παρόμοια fund.

Βρέθηκε ότι τα hedge fund που ελέγχονται ή διαχειρίζονται από γυναίκες ή από μειονότητες είχαν απόδοση περίπου 6,6% τα τελευταία τρία χρόνια, σε σχέση με περίπου 3,9% που είχαν τα υπόλοιπα hedge fund, ανέφερε η ανάλυση του Bloomberg.

Τα macro funds, τα οποία επενδύουν σε ευρείες, παγκόσμιες τάσεις, είχαν τη μεγαλύτερη διαφορά. Τα τελευταία πέντε χρόνια, τα hedge fund που δεν τα διαχειρίζονται λευκοί άνδρες υπεραπόδοσαν κατά περίπου 41%, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία από το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v