Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Lufthansa χάνει 1 εκατομμύριο δολάρια την ώρα

Η κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης διαπραγματεύεται διάσωση ύψους 10 δισ. ευρώ με τη Γερμανία. Με βάση αυτή θα δώσει στην κυβέρνηση το 25,1% των μετοχών και μία θέση στο εποπτικό της συμβούλιο.

H Lufthansa χάνει 1 εκατομμύριο δολάρια την ώρα

Κρίσιμες συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση κάνει η αεροπορική εταιρεία Lufthansa σχετικά με τους όρους της συμφωνίας διάσωσης, καθώς δίνει μάχη για να αποφύγει την πτώχευση.

Ο κορυφαίος, παγκοσμίως, όμιλος αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης πραγματοποίησε την πρώτη διαδικτυακή γενική συνέλευση την Τρίτη, αποκαλύπτοντας απώλειες 1,2 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς και μία ζοφερή εικόνα των προοπτικών για την παγκόσμια αεροπορία, η οποία έχει βρεθεί σε αδιέξοδο λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Η Lufthansa αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των μετόχων σχετικά με τις λεπτομέρειες που αφορούν τις συζητήσεις διάσωσης, σύμφωνα με το Bloomberg. Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι η ελβετική κυβέρνηση συμφώνησε να εγγυηθεί το 85% πακέτου δανείων ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για τις ελβετικές αεροπορικές εταιρείες. Ο όμιλος έχει επίσης αεροπορικές εταιρείες στη Γερμανία, στην Αυστρία και στο Βέλγιο.

Το Der Spiegel και το Bloomberg μετέδωσαν την Παρασκευή ότι η Lufthansa διαπραγματεύεται διάσωση ύψους 10 δισ. ευρώ με τη Γερμανία, που θα δώσει στην κυβέρνηση το 25,1% της εταιρείας και μία θέση στο εποπτικό της συμβούλιο. Η Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε σε επιστολή που στάλθηκε στο προσωπικό στις 3 Μαΐου και κοινοποίησε στο CNN Business ότι πιστεύει πως οι συνομιλίες μπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα.

Οι αναλυτές ανησυχούν ότι η κυβερνητική παρέμβαση θα μπορούσε να εμποδίσει τη δυνατότητα της Lufthansa να προχωρήσει γρήγορα στο προγραμματισμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο θα μειώσει τον στόλο της κατά 13% και θα μπορούσε να οδηγήσει σε 10.000 περικοπές θέσεων εργασίας. Περίπου τα δύο τρίτα του προσωπικού της ή περισσότερα από 80.000 άτομα έχουν ήδη μειωμένο ωράριο εργασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Carsten Spohr τόνισε την Τρίτη ότι η Lufthansa θέλει να διατηρήσει την «επιχειρηματική ελευθερία λήψης αποφάσεων και δράσης». Πρόσθεσε ωστόσο ότι η εταιρεία χάνει 1 εκατ. ευρώ κάθε ώρα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v