Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Το πρόγραμμα μειωμένης εργασίας έπληξε τους μισθούς το Q2

Οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο ήταν αυτοί των ξενοδοχείων και της φιλοξενίας, η αυτοκινητοβιομηχανία και οι tour operators.

Γερμανία: Το πρόγραμμα μειωμένης εργασίας έπληξε τους μισθούς το Q2

Το μικτό μηνιαίο εισόδημα για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης στη Γερμανία μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 2,2% το β’ τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, λόγω της ευρείας χρήσης της μειωμένης εργασίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας.

Οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο ήταν αυτοί των ξενοδοχείων και της φιλοξενίας, η αυτοκινητοβιομηχανία και οι tour operators, όπως αναφέρει το Reuters.

«Η ευρεία χρήση της μειωμένης εργασίας λόγω της πανδημίας είχε αρνητική επίπτωση στο επίπεδο και την ανάπτυξη των μικτών μηνιαίων εισοδημάτων και των ωρών εργασίας», ανέφερε η υπηρεσία στη σχετική της ανακοίνωση.

Ωστόσο, κατά την υπηρεσία, το πρόγραμμα μειωμένης εργασίας, στο πλαίσιο του οποίου οι εργαζόμενοι εργάζονται προσωρινά λιγότερες ώρες όμως κρατούν τη θέση τους ενώ το κράτος καλύπτει τη διαφορά, αποτέλεσε σε μεγάλο βαθμό «μαξιλάρι» για την απώλεια εισοδημάτων των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v