Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στοκάρουν φάρμακα τα βελγικά νοσοκομεία εν όψει δεύτερου κύματος Covid

Καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού, τα νοσοκομεία του Βελγίου προετοιμάζονται για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αυξάνοντας τα αποθέματά τους σε μάσκες, γάντια, εξοπλισμό και φάρμακα, για να μην αντιμετωπίσουν πάλι τα προβλήματα του Μαρτίου-Απριλίου.

Στοκάρουν φάρμακα τα βελγικά νοσοκομεία εν όψει δεύτερου κύματος Covid

Τα νοσοκομεία στο Βέλγιο συγκεντρώνουν αποθέματα φαρμάκων και προστατευτικών κιτ και καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης εν μέσω της συνεχιζόμενης αύξησης των νέων κρουσμάτων μόλυνσης Covid-19, που ανάγκασε τις Βρυξέλλες να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Με σχεδόν 10.000 θανάτους να συνδέονται μέχρι στιγμής με τον κορωνοϊό, το Βέλγιο, με πληθυσμό 11 εκατ. κατοίκων, έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από Covid-19 κατά κεφαλήν.

Οι νέες μολύνσεις αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, με το Βέλγιο να ανακοινώνει τώρα έναν από τους υψηλότερους αριθμούς περιστατικών ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, δημιουργώντας φόβους για δεύτερο κύμα της πανδημίας, γράφει το Reuters.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν η πανδημία επιταχύνθηκε, τα βελγικά νοσοκομεία είχαν ελλείψεις εξοπλισμού και αντιμετώπισαν διάφορα διοικητικά εμπόδια. Έκτοτε έχουν μάθει το μάθημά τους, όπως δήλωσε ο γιατρός του Delta Hospital στις Βρυξέλλες, Michel Dewever.

«Έχουμε στοκάρει κουράριο, αναισθητικά και αντιβιοτικά που μας δίνουν τη δυνατότητα να αντέξουμε για δυο ή τρεις μήνες οποιουδήποτε δεύτερου κύματος μπορεί να προκύψει», είπε χαρακτηριστικά. «Έχουμε δημιουργήσει απόθεμα προστατευτικού εξοπλισμού για όλο το προσωπικό, είτε αυτό αφορά γάντια, ποδιές ή μάσκες. Λάβαμε μέρος αυτού του αποθέματος από την κυβέρνηση. Επίσης αγοράσαμε ένα μέρος του», συμπλήρωσε.

Η Chirec Hospital Group, μέλος του οποίου είναι το Delta Hospital, έχει συγκεντρώσει 20.000 μάσκες, 700.000 γάντια, 50.000 ποδιές μιας χρήσης και 5.000 επαναχρησιμοποιούμενες ποδιές. Στους σχεδιασμούς της Delta Hospital περιλαμβάνεται η διάθεση περισσότερων κλινών στη μονάδα εντατικής θεραπείας για ασθενείς με Covid-19.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v