Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπορέλ: Απαράδεκτη η χρήση μεταναστών ως όπλο

Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στα σύνορα της Λιθουανίας με την Λευκορωσία, τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Μπορέλ: Απαράδεκτη η χρήση μεταναστών ως όπλο

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ «τη χρήση μεταναστών ως όπλο», κάτι το οποίο, όπως επισήμανε, συμβαίνει στα σύνορα της Λιθουανίας με την Λευκορωσία, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές ότι κάτι αντίστοιχο λαμβάνει χώρα και στα σύνορα με την Πολωνία.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στα σύνορα της Λιθουανίας με την Λευκορωσία» τόνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ καλεί τις αρχές της Λευκορωσίας «να τηρήσουν τις διεθνείς δεσμεύσεις τους και υποχρεώσεις».

Η ΕΕ έχει λάβει σειρά περιοριστικών μέτρων και είναι έτοιμη για επιπλέον αξιολόγηση, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Ερωτηθείς δε, σχετικά με το πώς η ΕΕ θα απαντήσει πρακτικά σε τέτοιου είδους απειλές που δέχονται τα κράτη-μέλη, απάντησε ότι «εάν η Λευκορωσία επιμείνει στην στάση της» η ΕΕ μπορεί να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση των κυρώσεων και να αναζητήσει πιο ισχυρές κυρώσεις στον οικονομικό τομέα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v