Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προκλητικός Ερντογάν: Στην Κύπρο υπάρχουν δυο ξεχωριστά κράτη

Τα φρούδα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, έφεραν αδιέξοδο, υποστήριξε. Δήλωσε ότι δεν θα περιμένει άλλα 50 χρόνια. Ανακοίνωσε οικοδόμηση ψευδοπροεδρικού και ψευδοβουλής.

Προκλητικός Ερντογάν: Στην Κύπρο υπάρχουν δυο ξεχωριστά κράτη

Προκλητικός ως αναμενόταν ο Ερντογάν εντός της ψευδοβουλής επανέλαβε το αφήγημά του, περί λύσης δυο κρατών. Τα «καλά νέα» στα οποία αναφέρθηκε όμως φαίνεται πως περιορίστηκαν στην κατασκευή ψευδοβουλής και ψευδοπροεδρικού μεγάρου στα κατεχόμενα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ από την Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «σήμερα είναι μια πολύ, πολύ σημαντική και με νόημα ημέρα. Σήμερα, διακηρύσσουμε και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο την αιώνια και παντοτινή αδελφοσύνη μας, η οποία αντλεί τη δύναμή της από το αίμα των ηρώων μας, μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, είτε το θέλουν είτε όχι», είπε ο Ερντογάν.

Ως μια μεγάλη υπόθεση χαρακτήρισε το Κυπριακό ο Τούρκος Πρόεδρος. Συνέχισε λέγοντας ότι η «υπόθεση αυτή είναι υπόθεση ενός μεγάλου έθνους, της ιστορίας του, της μεγάλης του εθνικής συνείδησής, του μεγάλου αγώνα με το ηρωικό έπος που γράφτηκε το 1974. Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Κύπριους αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους».

Συμπλήρωσε ότι φθάσαμε στο σήμερα «πληρώνοντας τίμημα. Παρά τις προδοσίες κλπ., εμείς δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια.Όσο κι αν αυτό το κλίμα αδελφότητας έχει ενοχλήσει ορισμένους στην Αμερική, εμείς θα περπατήσουμε αποφασιστικά σε αυτό το μονοπάτι».

«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί», είπε ο Ερντογάν συμπληρώνοντας ότι η «ΕΟΚΑ και όσοι ακολούθησαν αυτήν την αντίληψη δεν είδαν ποτέ ισότιμους τους Τ/Κ. Δεν υπήρχε τίποτα που δεν συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις. Τα φρούδα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, έφεραν αδιέξοδο».

«Υποστηρίζουμε πλήρως τις προτάσεις που κατέθεσε ο Ερσίν Τατάρ στη Γενεύη. Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και λαοί, η διεθνής κοινότητα αργά ή γρήγορα θα το δεχτεί. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός γη και δικαιώματα», είπε. Προανήγγειλε επίσης την οικοδόμηση νέου ψευδοπροεδρικού και ψεδοβουλής, αφού όπως είπε ο «τ/κ λαός δεν έχει αυτά που του αξίζει».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στις απόψεις πολιτικών κύκλων στην Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι γνωρίζει ότι είναι ενοχλημένοι, αλλά προσέθεσε ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και πως οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά και θα ακολουθήσουν, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Γνωρίζουμε ότι κάποιοι επιχειρούν να ανακατεύουν κάποια πράγματα, αλλά τους παρακολουθούμε στενά», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από όλες τις πλευρές να εστιάσουν στις πραγματικότητες, ενώ προανήγγειλε περισσότερα πράγματα κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας.

Αναφέρθηκε στην πρότασή του για διεξαγωγή διεθνούς συνόδου με συμμετοχή του ψευδοκράτους για να συζητηθούν τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, κάτι που, όπως είπε, απορρίπτουν οι Ε/κ.

«Η προεδρία της "ΤΔΒΚ" δεν έχει καλό κτίριο, το ίδιο και η "βουλή" και δεν τους αξίζει κάτι τέτοιο. Σύντομα θα ξεκινήσουμε για να χτιστεί το "προεδρικό" παλάτι», σημείωσε αναγγέλλοντας νέα έργα υποδομής και επενδύσεις, ιδίως με επίκεντρο τον ηγέτη των Τ/κ Ερσίν Τατάρ.

«Η ύπαρξη και η ενότητα της "ΤΔΒΚ" είναι πάνω από οποιεσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν θα επιτρέψουμε σε συγκεκριμένους κύκλους να στοχεύσουν στην ενότητα και την αλληλεγγύη αυτής της λίμνης αδελφότητας», ανέφερε αναφορικά με τους λεγόμενους «βουλευτές» που επέλεξαν να μποϊκοτάρουν τη σημερινή του ομιλία. Εκανε λόγο για «κράτος» των Τ/κ που στέκεται στα δικά του πόδια.

Ανέφερε, επίσης, ότι η υπόθεση της Κύπρου είναι μια πολιτική υπόθεση που αφορά ολόκληρο το τουρκικό έθνος.

«Η υπόθεση της Κύπρου ανήκει στους μάρτυρες και τους βετεράνους μας», ανέφερε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη υπόθεση που γράφτηκε το 1974, τονίζοντας ότι διακηρύσσεται αιώνια αδελφοσύνη με τους Τουρκοκύπριους.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v