Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα περισσότερα κρούσματα από το Μάιο κατέγραψε η Τσεχία

Το κατά κεφαλήν ποσοστό θνητότητας στη χώρα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία είναι το πέμπτο υψηλότερο παγκοσμίως.

Τα περισσότερα κρούσματα από το Μάιο κατέγραψε η Τσεχία

Η Δημοκρατία της Τσεχίας ανέφερε σήμερα 588 νέα κρούσματα κορονοϊού -τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό από τις 25 Μαΐου- με κυβερνητικούς αξιωματούχους να προβλέπουν μια συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Η χώρα, η οποία είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες από την πανδημία στα προηγούμενα κύματα, καταγράφει χαμηλά ποσοστά μολύνσεων τους καλοκαιρινούς μήνες. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει καταγράψει 25 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους, σε σύγκριση με 137 στη Γερμανία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDC).

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει την επιστροφή σε μέτρα καθολικού λοκντάουν -τα οποία χαλάρωσαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες- και οι υπουργοί λένε ότι τα κατά τόπους μέτρα πιθανόν να χρησιμοποιηθούν σε κάποιες περιπτώσεις.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες παραμένει ωστόσο χαμηλότερη από την κορύφωση του ημερήσιου αριθμού που παρατηρήθηκε στη διάρκεια των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας ανάμεσα στον Οκτώβριο 2020 και στον Μάρτιο 2021 όταν έφτασαν τα χιλιάδες και σε κάποια φάση κορυφώθηκαν ξεπερνώντας τα 17.000.

Το κατά κεφαλήν ποσοστό θνητότητας στη χώρα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία είναι το πέμπτο υψηλότερο παγκοσμίως, σύμφωνα με το Our World in Data και συνολικά πάνω από 30.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί στη χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου, το 63,5% του ενήλικου πληθυσμού ήταν πλήρως εμβολιασμένο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v