Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ποια περιοχή «covid zero» πετάνε τώρα μάσκες και πιστοποιητικά

Εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης υπάρχει μια περιοχή στον πλανήτη με 95% εμβολιασμένους που καταργεί περιορισμούς...

Σε ποια περιοχή «covid zero» πετάνε τώρα μάσκες και πιστοποιητικά

Η μεγαλύτερη πολιτεία της Αυστραλίας θα καταργήσει σειρά περιοριστικών μέτρων καθώς το ποσοστό των εμβολιασμένων πλησιάζει το 95%, σε μια εντυπωσιακή μεταστροφή στην πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από τις 15 Δεκεμβριου, όταν θα έχει επιτευχθεί ο στόχος για ποσοστό εμβολιασμένων 95%, οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές μόνο στις δημόσιες συγκοινωνίες, τα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια της Νέας Νότιας Ουαλίας, βάζοντας τέλος στη χρήση μάσκας στους περισσότερους εσωτερικούς χώρος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, oι έλεγχοι μέσω κωδικού QR, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι υποχρεωτικοί στην πολιτεία σε κάθε εκδήλωση, θα γίνονται μόνο σε νοσοκομεία, γηροκομεία, παμπ, μικρά μπαρ και κλαμπ, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες που εξέδωσε η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας. 

Πρόκειται για μια σημαντική μεταστροφή για την πολιτεία, όπου βρίσκεται και το Σίνδεϊ, δεδομένου ότι μόλις τον περασμένο μήνα βγήκε από ένα αυστηρό lockdown 107 ημερών, κατά το οποίο κάποια μέρη της πόλης τέθηκαν σε καραντίνα, οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν πάνω από 5 χιλιόμετρα και τα σχολεία και πολλοί χώροι εργασίας έκλεισαν. 

Η αλλαγή ηγεσίας στην πολιτεία επιτάχυνε τη διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα, με την Νέα Νότια Ουαλία να ανοίγει τα σύνορα της τον περασμένο μήνα, βάζοντας τέλος σε ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στον κόσμο. 

Η αυτοπεποίθηση του νέου κυβερνήτη της πολιτείας στηρίζεται στο γεγονός ότι το 92% των κατοίκων άνω των 16 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η Αυστραλία ήταν μια από τις χώρες που εφάρμοσαν μια πολιτική μηδενικής ανοχής στον κορωνοϊό, η οποία κατέστησε τις χώρες της περιοχής του Ειρηνικού τα «αστέρια» στον περιορισμό της πανδημίας το 2020. Η στρατηγική έγκειται στην εξάλειψη του ιού με αυστηρές καραντίνες και συνοριακούς περιορισμούς και στη συνέχεια εκτεταμένη χρήση τεστ και ιχνηλάτησης και σε κάποιες περιπτώσεις επιβολή σύντομων lockdown.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v