Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ανησυχεί τον Μπιλ Γκέιτς για το 2022

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του σε blog, με τίτλο «Λόγοι αισιοδοξίας μετά από μια δύσκολη χρονιά». Το πρόβλημα που θα μπορούσε να επιβραδύνει ή να εκτροχιάσει μεγάλο μέρος της προόδου. Ο παράγοντας των μέσων ενημέρωσης και των social media.

Τι ανησυχεί τον Μπιλ Γκέιτς για το 2022

Ως επί το πλείστον, ο Μπιλ Γκέιτς είναι αισιόδοξος για το 2022. Αλλά ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft εξακολουθεί να έχει μερικές ανησυχίες για την επόμενη χρονιά.

Οπως μεταδίδει το CNBC, στην πρόσφατα δημοσιευμένη ανάρτησή του σε blog, με τίτλο «Λόγοι αισιοδοξίας μετά από μια δύσκολη χρονιά», έκανε πολλές ρόδινες προβλέψεις - από την πανδημία της Covid που δυνητικά τελειώνει, έως την επερχόμενη άνοδο του metaverse.

Αλλά ένα συγκεκριμένο πρόβλημα θα μπορούσε να επιβραδύνει ή να εκτροχιάσει μεγάλο μέρος αυτής της προόδου, όπως εκτιμά: Η δυσπιστία των πολιτών προς τις κυβερνήσεις. «Είναι ένα από τα θέματα που ανησυχώ περισσότερο για το 2022», έγραψε.

Οι δημόσιοι θεσμοί, σημειώνει ο Γκέιτς, πρέπει να είναι σημαντικοί παίκτες σε μάχες όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ή η πρόληψη της επόμενης πανδημίας. «Εάν οι άνθρωποι δεν σας εμπιστεύονται, δεν πρόκειται να υποστηρίξουν σημαντικές νέες πρωτοβουλίες. Και όταν εμφανίζεται μία μεγάλη κρίση, είναι λιγότερο πιθανό να ακολουθήσουν τις απαραίτητες οδηγίες για να την ξεπεράσουν».

Στην ανάρτηση του ο Γκέιτς σημειώνει ότι οι ειδήσεις όλο το 24ωρο, οι τίτλοι με πολιτικά κίνητρα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν ρόλο στον «αυξανόμενο διχασμό» - και ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσουν τις διαδικτυακές πλατφόρμες για να σταματήσουν αποτελεσματικά την παραπληροφόρηση.

Ο χρόνος μπορεί να είναι ουσιαστικός. Ο Γκέιτς εκφράζει την ανησυχία του ότι χωρίς γρήγορη παρέμβαση, οι Αμερικανοί μπορεί να εκλέγουν πολιτικούς που δημόσια ενθαρρύνουν τη δυσπιστία. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα προς επίλυση - και ακόμη και ο Γκέιτς αναφέρει ότι δεν είναι σίγουρος πώς πρέπει να προχωρήσει.

Οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, αυτή η δυσπιστία έχει γίνει ιδιαίτερα εμφανής μετά το χτύπημα της πανδημίας: Η παραπληροφόρηση για την Covid-19 έχει εξαπλωθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, παρεμποδίζοντας τους εμβολιασμούς και καθυστερώντας ουσιαστικά το τέλος της πανδημίας.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τις απαντήσεις. Σκοπεύω να συνεχίσω να αναζητώ και να διαβάζω ιδέες άλλων, ειδικά από νέους. Ελπίζω ότι οι γενιές που μεγάλωσαν στο Διαδίκτυο θα έχουν νέες ιδέες για το πώς να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στο Διαδίκτυο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v