Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαψεύδει το Κρεμλίνο χτυπήματα σε αμάχους και χρήση θερμοβαρικών βομβών

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι ενώ έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δεν υπάρχουν σχέδια για συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών.

Διαψεύδει το Κρεμλίνο χτυπήματα σε αμάχους και χρήση θερμοβαρικών βομβών

Οι δυτικές κυρώσεις δεν θα καταφέρουν ποτέ να αλλάξουν τη στάση της Ρωσίας για την Ουκρανία, ανέφερε σήμερα το Κρεμλίνο. 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι ενώ έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δεν υπάρχουν σχέδια για συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο Πεσκόφ διέψευσε τα σενάρια για ρωσικά χτυπήματα σε αμάχους και τη χρήση βομβών διασποράς και θερμοβαρικών όπλων. 

Αρνήθηκε να δώσει μια εκτίμηση για την κατάσταση στο πεδίο των μαχών, την έκτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία το Κρεμλίνο περιγράφει ως ειδική επιχείρηση «αποστρατικοποίησης και «αποναζιστικοποίησης της χώρας». 

Ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, από την πλευρά του δήλωσε ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να παράσχει στην Ουκρανία φονικά όπλα ελήφθη σε μια "ρωσοφοβική τρέλα". 

"Ελπίζω η ουκρανική πλευρά να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις ευθύνες της", σχολίασε για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών. 

Σόιγκου: Θα συνεχίσουμε μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας

 Η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία έως ότου πετύχει τους στόχους της, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Σόιγκου δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της Μόσχας είναι να προστατευθεί από τις απειλές που δημιουργούνται από τη Δύση και είπε ότι η Ρωσία δεν καταλαμβάνει ουκρανικό έδαφος.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συνεχίσουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν καθοριστεί», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v