Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple Pay Later: Στα μικροδάνεια μπαίνει ο τεχνολογικός κολοσσός

Οι χρήστες iPhone και Mac στις ΗΠΑ μπορούν να πληρώνουν για αγορές σε τέσσερις δόσεις σε διάστημα έξι εβδομάδων χωρίς να χρεωθούν τόκους ή να έχουν άλλες χρεώσεις.

Apple Pay Later: Στα μικροδάνεια μπαίνει ο τεχνολογικός κολοσσός

Στο buy now, pay later (αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα) εισέρχεται η Apple, προσθέτοντας άλλη μια πρόκληση σε εταιρείες fintech όπως η Klarna και η Affirm που ήδη παλεύουν με την πίεση των επενδυτών, την βραδύτερη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την αύξηση των επιτοκίων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone ανακοίνωσε την κίνηση στο ετήσιο συνέδριο της για προγραμματισεές τη Δευτέρα, μαζί με μια νέα έκδοση του προσαρμοσμένου επεξεργαστή για επιτραπέζιους υπολογιστές, M2.

Με το Apple Pay Later, οι χρήστες iPhone και Mac στις ΗΠΑ μπορούν να πληρώσουν για αγορές σε τέσσερις δόσεις σε διάστημα έξι εβδομάδων χωρίς να χρεωθούν τόκους ή να έχουν άλλες χρεώσεις. Το σύστημα θα λειτουργεί χρησιμοποιώντας το δίκτυο της Mastercard οπουδήποτε υποστηρίζεται το Apple Pay, διαδικτυακά και σε φυσικά καταστήματα λιανικής.

Η είσοδος της Apple στην αγορά έρχεται μετά την εξαγορά της start-up Credit Kudos με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία της Silicon Valley εισέρχεται σταθερά βαθύτερα στα χρηματοοικονομικά προϊόντα τα τελευταία χρόνια, ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειάς της να ενισχύσει τις πωλήσεις από υπηρεσίες όπως η Apple Music και ο χώρος αποθήκευσης iCloud. Έχει προσφέρει πολυετή προγράμματα δόσεων για αγορές ακριβών gadget όπως iPhone και Mac για επτά χρόνια. Το 2019 συνεργάστηκε με την Goldman Sachs και τη Mastercard για την κυκλοφορία της Apple Card, μιας πιστωτικής κάρτας για πελάτες στις ΗΠΑ χωρίς ετήσια τέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v