Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά η δίκη για τα περιβόητα tweets του Ελον Μασκ

Κινδυνεύει να χάσει δισεκατομμύρια λόγω των αναρτήσεών του πριν από τέσσερα χρόνια σχετικά με ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Tesla με «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Ξεκινά η δίκη για τα περιβόητα tweets του Ελον Μασκ

Χρειάστηκαν μόνο μερικά tweets για να βυθιστεί ο Ελον Μασκ στο τέλμα μιας δίκης, στην οποία κατηγορείται για απάτη, γεγονός που θα μπορούσε να του κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του, που ήδη μειώνεται με γρήγορο ρυθμό.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, o Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla πρόκειται να είναι ο πρωταγωνιστής σε μια δίκη ενόρκων που ξεκινά σήμερα Τρίτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο για τα περιβόητα tweets του πριν από 4 1/2 χρόνια σχετικά με ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων με «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Οι δικηγόροι των μετόχων θα προσπαθήσουν να δείξουν στους ενόρκους ότι ο Μασκ είπε ψέματα στη δήλωση και ότι τους προκάλεσε μεγάλες απώλειες από τις άγριες διακυμάνσεις των τιμών των μετοχών, σε μια περίοδο 10 ημερών πριν την εγκατάλειψη του σχεδίου. Η αμυντική ομάδα του Μασκ θα εργαστεί για να καταρρίψει αυτό το επιχείρημα.

Εάν χάσει σε μία ομαδική υπόθεση αυτού του μεγέθους, θα μπορούσε να έχει ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Adam Pritchard, καθηγητή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

«Ο Ελον απολαμβάνει έναν καλό αγώνα», είπε ο Pritchard. «Εχει πολλά χρήματα και προφανώς είναι διατεθειμένος να πάρει σημαντικά ρίσκα με αυτά τα χρήματα».

Η αναταραχή που προκλήθηκε από τα tweets του τον Αύγουστο του 2018 οδήγησε τον Μασκ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεσμευθεί ο Ελον Μασκ ότι οι μελλοντικές του αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα εξετάζονται από έναν δικηγόρο της Tesla. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v