Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρεμλίνο: Τέχνασμα του Λευκού Οίκου τα περί «διαστημικού όπλου»

Η προειδοποίηση της Ουάσιγκτον ήταν ξεκάθαρα μια προσπάθεια να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση της Μόσχας, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Κρεμλίνο: Τέχνασμα του Λευκού Οίκου τα περί «διαστημικού όπλου»

Η Ρωσία απέρριψε την Πέμπτη την προειδοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με νέες ρωσικές πυρηνικές δυνατότητες στο διάστημα, χαρακτηρίζοντάς την "κακόβουλη κατασκευή" και τέχνασμα του Λευκού Οίκου με στόχο να κάνει τους Αμερικανούς νομοθέτες να εγκρίνουν περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση της Μόσχας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν το Κογκρέσο και τους συμμάχους στην Ευρώπη σχετικά με νέες πυρηνικές δυνατότητες της Ρωσίας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν διεθνή απειλή, είπε στο Reuters πηγή που ενημερώθηκε για το θέμα την Τετάρτη.

Οι νέες δυνατότητες, που σχετίζονται με τις ρωσικές προσπάθειες να αναπτύξουν ένα διαστημικό όπλο, δεν αποτελούν επείγουσα απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε η πηγή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov είπε ότι δεν θα σχολιάσει την ουσία των εκθέσεων μέχρι να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες από τον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, είπε ότι η προειδοποίηση της Ουάσιγκτον ήταν ξεκάθαρα μια προσπάθεια να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει περισσότερα χρήματα.

"Είναι προφανές ότι ο Λευκός Οίκος προσπαθεί, με το τσιγκέλι ή με κόλπα, να ενθαρρύνει το Κογκρέσο να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο για τη διάθεση χρημάτων, αυτό είναι προφανές", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

"Θα δούμε ποια κόλπα θα χρησιμοποιήσει ο Λευκός Οίκος», είπε ο Peskov.

Οι New York Times και το ABC News ανέφεραν νωρίτερα ότι οι νέες πληροφορίες των ΗΠΑ σχετίζονταν με τις ρωσικές προσπάθειες να αναπτύξει ένα διαστημικό αντιδορυφορικό πυρηνικό όπλο. Δεν ήταν αμέσως σαφές γιατί η Ρωσία θα χρειαζόταν ένα πυρηνικό όπλο για να καταστρέψει έναν δορυφόρο, σημειώνει το Reuters. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v