Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ferryhopper: Πώς διευκολύνει την αναζήτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, απέσπασε η νεοφυής επιχείρηση Ferryhopper. Η συνεργασία με την easyGroup και την Aegean Airlines.

Ferryhopper: Πώς διευκολύνει την αναζήτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

H πρώτη πλατφόρμα κρατήσεων που παρέχει τη δυνατότητα συνδυασμού ακτοπλοϊκών δρομολογίων για το ταξίδι σε προορισμούς που δεν έχουν απευθείας σύνδεση, είναι γεγονός. Και αυτό, κατέστη εφικτό χάρη στην ευρηματικότητα μιας παρέας νέων που ήθελε να οργανώσει τις καλοκαιρινές διακοπές της και να μετακινηθεί από νησί σε νησί εύκολα. Έτσι γεννήθηκε το Ferryhopper που λόγω της καινοτομίας του, απέσπασε το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

Το Ferryhopper επαναπροσδιορίζει την διαδικτυακή αγορά κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, παρέχοντας ολοκληρωμένη πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας του χρήστη. Μέσω του Ferryhopper οι ταξιδιώτες μπορούν να αναζητήσουν και να προγραμματίσουν τα ακτοπλοϊκά τους ταξίδια εύκολα, γρήγορα, συγκρίνοντας όλες τις επιλογές και διαλέγοντας την καλύτερη τιμή για το ταξίδι τους. Για την επιχείρηση, την ιδέα και τους στόχους, μιλά στο Euro2day.gr η ομάδα που το δημιούργησε.

Ποιο είναι το αντικείμενο της επιχείρησής σας;

To Ferryhopper είναι μια πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που έχει ως στόχο να κάνει τη διαδικασία κράτησης και την οργάνωση του ταξιδιού με πλοίο, εύκολη και ευχάριστη διαδικασία. Το Ferryhopper έχει δύο βασικές διαφορές από τις υπόλοιπες πλατφόρμες κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: η πρώτη είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναζητήσουν δρομολόγια και να κλείσουν εισιτήρια για νησιά που δεν συνδέονται απευθείας μεταξύ τους. Η δεύτερη είναι ότι με την υπηρεσία island-hopping οι χρήστες μπορούν να κλείσουν πολλαπλά ταξίδια σε μια κράτηση με ένα πολύ ολοκληρωμένο και απλό τρόπο. 

Πώς προέκυψε η ιδέα και ποιες ανάγκες έρχεται να καλύψει η επιχείρηση;

H ιδέα για το Ferryhopper γεννήθηκε ουσιαστικά μέσα από την προσωπική ανάγκη μιας παρέας να οργανώσει τις καλοκαιρινές διακοπές της και να μετακινηθεί από νησί σε νησί εύκολα. Μέχρι πρότινος αυτή ήταν μια πολύπλοκη διαδικασία που μπορούσε να περιλαμβάνει περιήγηση σε χάρτες, τηλέφωνα και αναζητήσεις σε πρακτορεία, websites, λιμεναρχεία και ακτοπλοϊκές εταιρείες. Το Ferryhopper λοιπόν γεννήθηκε μέσα από προσωπικές εμπειρίες, αλλά και κουβέντες με φίλους και γνωστούς αναφορικά με τη δυσκολία που αντιμετωπίζει το κοινό όταν επιθυμεί να ταξιδέψει ανάμεσα στα ελληνικά νησιά. Στο Ferryhopper αντιλαμβανόμαστε την online κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σαν έναν τομέα προς εξέλιξη, με κεντρική σημασία την εμπειρία και τη διευκόλυνση των χρηστών. Στόχος μας είναι λοιπόν να εξυπηρετούμε τους χρήστες μέσα από μια πιο ολοκληρωμένη μηχανή αναζήτησης όλων των διαθέσιμων ακτοπλοϊκών δρομολογίων, απευθείας και με ενδιάμεσο προορισμό, και την κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για έναν ή παραπάνω προορισμούς. Και όλα τα παραπάνω μέσα από ένα όμορφο, απλό και λειτουργικό περιβάλλον.

Έχετε αυτή τη στιγμή κάποια συνεργασία στην οποία η δραστηριότητά βρίσκει εφαρμογή;

Εκτός από τους απευθείας χρήστες που μπαίνουν στο Ferryhopper για να κλείσουν τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια, συνεργαζόμαστε και με άλλα ταξιδιωτικά websites τα οποία χρησιμοποιούν ή στηρίζουν τις υπηρεσίες μας. Πρόσφατα προχωρήσαμε σε συνεργασίες με πολύ μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού όπως η easyGroup και η Aegean Airlines.

Για το ποιο λόγο επιλέξατε να συμμετάσχετε στον 9ο διαγωνισμό του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Tράπεζας;

Οι βασικοί λόγοι για να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα που στηρίζεται από τη Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ήταν η εμπιστοσύνη στον φορέα αλλά και το κύρος του διαγωνισμού. Ταυτόχρονα οι δυνατότητες για δικτύωση, καθοδήγηση και παροχή υποδομών που προσφέρει ήταν και παραμένουν σημαντικές για την εξέλιξη της επιχείρησής μας.

Όταν διαμορφώνατε το business plan είχατε την καθοδήγηση που χρειαζόσασταν; Βελτιώθηκε η ιδέα σας μέσα από τις διαδικασίες του διαγωνισμού;

Η αλήθεια είναι πως η καθοδήγηση μέσω incubators (Bluegrowth 2017, NBG seeds κ.λπ.) ήρθε σε δεύτερο στάδιο καθώς στα πρώτα βήματα ξεκινήσαμε μόνοι μας. Η προετοιμασία όμως για τη συμμετοχή μας ήταν από μόνη της σημαντική εμπειρία, ενώ οι διαδικασίες του διαγωνισμού μας έχουν προσφέρει ήδη πολλές γνώσεις και ιδέες. 

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο όφελος που αποκομίσατε τελικά από τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό;

Η προβολή της εταιρείας μας. Είναι σημαντικό για εμάς να εξελισσόμαστε μέσα στο οικοσύστημα της καινοτομίας αλλά και να προβάλλεται η δουλειά μας τόσο στους πελάτες όσο και στον επιχειρηματικό κλάδο.

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds προβλέπει μορφές χρηματοδότησης. Έχετε συζητήσει κάτι σχετικό;

Καθώς έχουμε λάβει πρόσφατα τον πρώτο Seed γύρο χρηματοδότησης από το VC Metavallon και το Easygroup, είμαστε σε επικοινωνία με το πρόγραμμα, ώστε να εξετάσουμε μελλοντικά τις πιθανότητες άλλων μορφών χρηματοδότησης.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Τα επόμενα σχέδια της εταιρείας είναι η επέκταση στις αγορές του εξωτερικού και η διεύρυνση της ομάδας του Ferryhopper ώστε να μπορούμε να βελτιώνουμε διαρκώς την εμπειρία των χρηστών μας.

 

*** Μέχρι 10 Οκτωβρίου 2019 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, που επιβραβεύει πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και προωθεί την καινοτομία στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v