Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς να διαλέγετε τους κατάλληλους ανθρώπους

Τι πρέπει να κοιτάζει ο εργοδότης όταν εξετάζει υποψήφιους εργαζόμενους για πρόσληψη. Οι κρίσιμες ικανότητες που κάνουν τη διαφορά για μια επιχείρηση.

Πώς να διαλέγετε τους κατάλληλους ανθρώπους

Οι ικανότητες επικοινωνίας είναι μια από τις έξι πιο σημαντικές ιδιότητες που πρέπει να αναζητούν οι εργοδότες όταν ψάχνουν για ανώτερα στελέχη στον τομέα τις εξυπηρέτησης, σύμφωνα με μελέτη της Learning International Inc.

Η εταιρία αυτή εκπαίδευσης εργαζομένων υποστηρίζει ότι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάζει ο εργοδότης, είναι η ικανότητα του υποψήφιου να εκφράζει ιδέες με οργανωμένο και ευνόητο τρόπο

Άλλες σημαντικές ικανότητες επικοινωνίας: Η ικανότητα πώλησης ή επηρεασμού του άλλου την κατάλληλη στιγμή, η επιλογή κατάλληλων ερωτήσεων, ο κάλος γραπτός λόγος, η επίδειξη διπλωματίας και η ανταπόκριση με τρόπο που να χτίζει καλές σχέσεις με τον πελάτη.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι καλύτεροι υποψήφιοι θα πρέπει να:

• Ξέρουν πώς να χτίζουν πιστότητα και εμπιστοσύνη από την πλευρά του πελάτη, με την εποικοδομητικότητά τους και με την επίδειξη καλής κρίσης.

• Είναι ευπροσάρμοστοι - να μπορούν δηλαδή να αναγνωρίζουν τους διάφορους τύπους προσωπικότητας και να ξέρουν πώς να αντιδράσουν στον καθέναν από αυτούς.

Ακούν προσεκτικά. Πρέπει να γνωρίζουν καλά τη διάφορα ανάμεσα στην ακρόαση των λέξεων που λέει ο πελάτης και την κατανόηση όσων πραγματικά εννοεί.

Χειρίζονται κατάλληλα το στρες. Πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχουν τα συναισθήματά τους και να παραμένουν πάντα ήρεμοι, ανεκτικοί οργανωμένοι και εποικοδομητικοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v